Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte | Ciel & Espace Photos
Horoscopen

Jaarhoroscoop:
Dit heeft 2019 voor jou in petto!

astrologe

Nathalie Kriek

F

Fijn werk, een fit lijf, vlinders: waar kun jij je geluk uit halen? En waar zitten de hobbels in de weg? Kijk gauw het komende jaar je te bieden heeft!

Ram

21 maart - 20 april

Liefde

Er zullen zich drie pieken voordoen op liefdesgebied. Al vroeg in het jaar zijn er bijzondere, positieve ontwikkelingen binnen de relatie, waardoor jullie weer helemaal verliefd op elkaar worden. Zo rond het voorjaar en in de zomer herhaalt zich dit. Singles kunnen deze periodes ­rekenen op een spannende flirt.

Geld

Waar je aan het begin én het einde van het jaar nog even twee keer moet nadenken voor je je geld uitgeeft, kan het in het voorjaar haast niet op. Dan komt alles tegelijk binnen en krijg je misschien nog extra werk aangeboden ook. De rest van het jaar zit er een mooie regelmaat in je inkomsten: geen zorgen dus.

Gezondheid

De eerste maanden ben je tamelijk onrustig. Gelukkig verandert dit geleidelijk naarmate de lente nadert. Dan komt er een haast een serene rust over je, waardoor je sinds lange tijd weer in staat bent om wat meer te relaxen. Vanaf de vroege zomermaanden kun je het beste fysiek licht inspannende activiteiten doen, waar je mentaal van ontspant.

Stier

21 april – 21 mei

Liefde

Hoewel het er in het voor- en najaar mogelijk wat minder blij aan toegaat binnen de relatie, kun je wel rekenen op een gezellige zomer. Of er ook sprake zal zijn van romantiek is nog de vraag, maar jullie hebben dan in elk geval wel de grootste lol, ook niet onbelangrijk. Single Stieren kunnen zich deze periode verheugen op een nieuwe liefde.

Geld

Je doet altijd je best om voldoende financiële armslag te houden, maar dit jaar word je regelmatig overvallen door onverwachte uitgaven en vervelende kostenposten. Het ene moment heb je een aardig bedrag op je rekening staan, het andere doe je met pijn in je hart weer een fikse overboeking. Nou ja, beter dan een deurwaarder op de stoep.

Gezondheid

Afgezien van een verkoudheid of griepje zijn er geen ­problemen te verwachten. Wel is het zo dat je door te weinig lichaamsbeweging en iets te vaak een makkelijke hap ­sneller aankomt, waardoor je conditie achteruit gaat. Let daarom goed op je voeding en ga vaker sporten.

Tweelingen

22 mei – 21 juni

Liefde

Er is nogal wat turbulentie op komst. Als je een relatie hebt, kan het zijn dat je verliefd wordt op iemand anders of dat het gewoon niet meer zo botert tussen jou en je partner. Om samen op een goede manier verder te kunnen, moeten er ­misschien drastische veranderingen worden doorgevoerd.

Geld

Vooral de eerste helft van 2019 heb je moeite om overzicht te bewaren over de financiën. Je geeft te snel te veel uit, waardoor je eigenlijk voortdurend achter de feiten aanloopt. De tweede helft van het jaar krijg je meer grip op je bankrekening en kun je ook rekenen op meer inkomsten.

Gezondheid

Soms heb je moeite om je gevoelens te uiten en vooral in het voorjaar is het belangrijk dat je bepaalde emoties niet probeert te verdringen met middelen die je gezondheid kunnen schaden. Denk aan alcohol en (zelf)medicatie. Let ook op dat je frustraties niet afreageert door roekeloos te rijden. Vanaf de zomermaanden zit je weer lekker in je vel.

Kreeft

22 juni – 22 juli

Liefde

Het voorjaar en de zomer worden geweldig! Jullie maken dan ook echt tijd voor elkaar. Er is nogal wat gedoe met bepaalde vriendschappen, waardoor je sowieso meer behoefte hebt om bij je geliefde te zijn. Het najaar is een fijne periode om er samen even heerlijk tussenuit te gaan. 

Geld

2019 is nog maar net van start of er wordt een heel aardig bedrag op je bankrekening gestort. Een goed begin! Over het hele jaar genomen blijven je financiën stabiel of ga je er zelfs iets op vooruit. Probeer wel wat te sparen. Vooral aan kleding geef je dit jaar iets te gemakkelijk (en te veel) geld uit.

Gezondheid

Je krijgt het behoorlijk druk dit jaar, dus heb je extra nachtrust nodig om jezelf te kunnen ‘resetten’ na alle hectiek overdag. Vergeet tussen de bedrijven door vooral niet voldoende te drinken. Te weinig vocht kan zich uiten in hoofdpijn, een moeilijke stoelgang, kribbigheid en vermoeidheid. 

Leeuw 

23 juli – 23 augustus

Liefde

De eerste zes maanden is het een beetje kwakkelen. Kleine meningsverschillen en flinke woordenwisselingen volgen elkaar in rap tempo op. In mei komt je relatie eindelijk in rustiger vaarwater en dan groeien jullie weer helemaal naar elkaar toe. Er is dan zelfs weer ruimte voor de nodige romantiek!

Geld

Ook wat de financiën betreft gaat het jaar onrustig van start. De ene maand zit je krap, een maand later word je verrast door een extraatje, om de maand erop weer onvoorziene uitgaven voor je kiezen te krijgen. Vanaf april blijft het gelukkig stabieler op geldgebied.

Gezondheid

Je bent nu erg vatbaar voor bacteriën. Wees voorzichtig met voedingsmiddelen die over de datum of niet goed gaar zijn en hou eventuele wondjes goed schoon om infecties te voorkomen. Houd je weerstand op peil met voldoende groente en fruit en een gezonde nachtrust. Gooi er af en toe een extra vitamineboost tegenaan en je bent zo weer in topconditie.

Maagd

24 augustus – 23 september

Liefde

Het staat er allemaal behoorlijk rooskleurig voor. Dat begint al direct in januari, als jullie er na alle drukte samen een paar dagen tussenuit gaan of het thuis extra gezellig maken met elkaar. Vanaf dat moment gaat het steeds beter tussen jullie en deze tendens houdt de rest van het jaar aan.

Geld

Op je werk ga je als een tierelier, waardoor je kunt rekenen op flink wat extra inkomsten en misschien zelfs een loonsverhoging. Vooral rond de zomer en winter word je enorm blij van het saldo. Daarbij valt het in 2019 reuze mee met onverwachte rekeningen, waardoor je nu eens niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Gezondheid

Werken, elke avond een andere afspraak op de agenda en iedereen 24/7 te hulp willen schieten houd je gerust even vol, maar op een gegeven moment is het klaar. Vooral in het voorjaar loop je de kans jezelf genadeloos voorbij te rennen, met een flinke griep of een nare blessure tot gevolg. Pas op je rust, beter voorkomen dan genezen.

Weegschaal

24 september – 23 oktober

Liefde

Aan het begin van het jaar ben je waarschijnlijk nog moe van alle decemberdrukte. Je lontje is nogal kort en dat reageer je al snel af op je partner. Rond de zomer, wanneer na alle drukte op je werk de vakantie aanbreekt, herhaalt dit patroon zich. De rest van het jaar gaat alles fijn.

Geld

Rond het voorjaar kun je een aantrekkelijke bonus verwachten. Maar dan komt de zomer en kun je op een onverwacht moment worden verrast door een onaangename ontwikkeling op financieel gebied. Het is dus wel zo verstandig om wat geld apart te houden voor deze mindere periode. Verder geef je dit jaar meer geld uit aan je gezin dan aan jezelf.

Gezondheid

De enige valkuil waar je voor moet oppassen dit jaar is je neiging tot piekeren en twijfelen. Laat onzekere, stressvolle situaties niet te lang voortslepen, hier heb je vooral rond de herfstmaanden onder te lijden. Besteed verder extra aandacht aan je conditie. Eet goed en gooi zo nu en dan op een gezonde manier even je hartslag omhoog.

Schorpioen

24 oktober – 22 november

Liefde

Je partner is nogal met zichzelf bezig (op het gebied van werk of andere persoonlijke ontwikkelingen), waardoor qualitytime er helaas een beetje bij inschiet. Daarbij zijn er ook nog wat veranderingen binnen het gezin die de rust behoorlijk kunnen verstoren. Al met al gaat het dit jaar niet vanzelf in de liefde. Maar waar een wil is…

Geld

Omdat je dit jaar meer geld gaat verdienen dan vorig jaar, ben je ook geneigd meer uit te geven. Ook waag je graag een gokje, maar deze guilty pleasure kun je beter bewaren voor de tweede helft van 2019. Dan heb je sowieso meer financieel inzicht en gaat het je allemaal nog meer voor de wind. 

Gezondheid

Je fysieke en mentale gesteldheid hebben dit jaar weinig te lijden. Afgezien van een beetje stress in het eerste kwartaal is er weinig waar jij je zorgen om hoeft te maken. Gelukkig maar, want in je werk staan je nogal wat  veranderingen te wachten en dan is een goede weerstand geen overbodige luxe.

Boogschutter

23 november – 21 december

Liefde

Na een wat moeizame periode gaat het in 2019 weer beter met je relatie. Je stelt je wat gemoedelijker op naar je partner en maakt je minder druk om alles. Toch komen er nog wel een aantal pieken en dalen voorbij dit jaar. De zomer is het keerpunt, vanaf dan blijft het lekker stabiel in de liefde. Fijn!

Geld

Het ziet er positief uit. Niet dat alles je alleen maar voor de wind gaat, maar als zich al onverwachte uitgaven voordoen, kom je ze vrij gemakkelijk te boven. In het voorjaar doe je er verstandig aan om
je toch eens wat meer in je financiën te verdiepen, om te bekijken hoe je meer voordeel uit je (spaar)geld zou kunnen halen.

Gezondheid

Je bent zo fit als een hoentje en dat wil je graag zo houden. Daarom besteed je dit jaar meer aandacht aan goede voeding en geef je graag geld uit aan heilzame therapieën,
massages of alternatieve geneeswijzen. Hoewel anderen misschien vinden dat je hierin doorslaat, voel jij je er helemaal prima bij.

Steenbok

22 december – 20 januari

Liefde

Er staat nogal wat te gebeuren op relatiegebied. Je hebt dit jaar meer behoefte aan ­vrijheid, waardoor je minder van je partner kunt hebben. Wankele relaties lopen daarom behoorlijk wat risico. In het voorjaar barst de bom en ja, daarna is het puinruimen geblazen of… ieder gaat zijn eigen weg.

Geld

Hoewel het allemaal wat langzaam op gang komt, zijn er vanaf het voorjaar wel degelijk goede ontwikkelingen te verwachten. Je zult je geld dit jaar op een leuke manier verdienen en nog beter: ook op een fijne manier uitgeven. Samen met je kinderen of vrienden, want die mogen lekker mee­genieten van jouw succes.

Gezondheid

Afgezien van wat vage rug- en knieklachten - die gelukkig van voorbijgaande aard zijn - is er weinig reden tot klagen. Het enige wat je beter goed in de gaten kunt houden, is je gebit. Je bent nu extra gevoelig voor tandvleesproblemen, die weleens nare gevolgen zouden kunnen hebben als je er niets aan laat doen.

Waterman

21 januari – 19 februari

Liefde

Er is wat onrust dit jaar. Een aantal dingen in de relatie zou je graag anders zien, alleen weet je niet zo goed hoe dit het beste kunt aanpakken. Toch is er geen reden tot zorgen. Als jij en je partner - vooral in de lente en herfstmaanden - goed met elkaar blijven communiceren, komt het tegen het eind van het jaar helemaal goed.

Geld

Onverwachte rekeningen, reparaties of andere kostenposten kunnen het eerste half jaar behoorlijk wat roet in het eten gooien. Vanaf de zomer wordt dit beter, al zul je wel harder voor je geld moeten werken dan vorig jaar. Waarschijnlijk omdat je minder plezier hebt in bepaalde werkzaamheden. Toch speel je het klaar. Knap!

Gezondheid

Je gaat 2019 fris van start, maar zo rond de zomermaanden kun je stress ervaren. Daardoor krijg je last van spanningshoofdpijn, maagklachten of slapeloosheid. Neem je werk niet mee naar huis, zorg voor voldoende ontspanning, doe geen dingen tegen je zin, blijf bewegen en drink water (of kruidenthee). In de herfst voel je je top!

Vissen

20 februari – 20 maart

Liefde

De lente en de herfst brengen mooie momenten met zich mee, maar voor het zover is zullen jullie het eerste kwartaal door een paar zure appels heen moeten bijten. Er is onenigheid alom! Maar de maanden augustus en september worden top. Jullie zullen nog lang kunnen teren op de fijne herinneringen die jullie deze periode maken.

Geld

Het zal je allemaal een worst zijn. Zolang er maar genoeg geld is om rond te komen, vind jij alles best. Op zich fijn om zo relaxed in het leven te staan, maar echt verstandig is het niet. Vanaf maart begin je je dit ook weer te realiseren en ga je toch wat geld opzijzetten. Want je weet maar nooit...

Gezondheid

Aan het begin en aan het eind van het jaar heb je last van stress. Opvallend is dat het niet eens om je eigen stress gaat, maar vooral het gemier en gedoe van anderen. De avonden zijn uitermate geschikt om te ontspannen. Een voetenbubbelbadje of voetmassageapparaat doet wonderen. Of beter: een partner die je masseert.