Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

ram kind
Foto: Hollandse Hoogte
In de sterren

Een Ram-kind
is een pittig ding

Redactie VROUW

H

Het opvoeden van een kleine Ram kan ingewikkeld zijn door de vurige persoonlijkheid. Maar het is het vaak meer dan waard. Want Rammetjes hebben ook heel veel leuke kanten!

Jonge Rammetjes staan bekend om hun energie. Hierdoor zijn het kinderen die veel aandacht nodig hebben, en driftig kunnen worden als zij die niet krijgen. Maar als je ze aandacht geeft als zij het nodig hebben, zullen zij je bedanken met dikke knuffels.

Leergierig

Wanneer een Rammetje begint met leren, zal het niet lang duren voordat hij iets onder de knie heeft. Lopen en praten zal dan waarschijnlijk ook vroeg van start gaan. Maar pas op! Kleine Rammetjes kampen met aangeboren onhandigheid, dus geschaafde knietjes en armpjes zullen vaak voorkomen.

Gehoorzaamheid is voor de kleine Ram een struikelblok. Door zijn koppigheid kan hij er niet tegen als hem iets wordt opgedragen, en zal je sneller een ‘nee’ verkopen dan meewerken. Probeer rustig uit te leggen waarom jij dat ene van hem vraagt en dwing hem niet.

Lief

Maar bovenal zijn Rammen hele warme en lieve kinderen die houden van genegenheid. Wanneer zij opgroeien in een liefdevol gezin, zullen zij dit ongetwijfeld voortzetten op latere leeftijd. Vergeet dus niet om dat koppige Rammetje te laten weten hoeveel je van ze houdt!  

Heb jij een Ram-kindje? Of herken jij, als grote ram, jezelf van vroeger? Laat het ons weten!

Gerelateerde onderwerpen

En, wat vind jij? Laat je horen!