Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Wai / Hollandse Hoogte
In de sterren

Wat je moet weten
over je Weegschaal-kind

Naomi Defoer

H

Hoogzwanger en uitgerekend in oktober, of net bevallen en een heerlijk Weegschaal-kindje in je armen. Maar wat zegt dat sterrenbeeld nu eigenlijk over je kindje?

Nu al huiverig om je kind naar de crèche te brengen of bang voor haar allereerste schooldag? Maak je maar geen zorgen, want de Weegschaal vindt makkelijk aansluiting. Zij is zachtaardig en zeer beschaafd (dus weinig nablijfsessies gegarandeerd!). Met haar charme pakt zij iedereen in en met haar gevoel voor harmonie brengt ze iedereen bij elkaar. Wel is ze erg gevoelig en kan ze niet tegen ruzies en conflicten. 

Goedkeuring

Het is handig om je kind vanaf jongs af aan al aan te leren dat kritiek niet altijd slecht is en dat goedkeuring niet alleen vanuit de omgeving moet komen, maar vooral van uit henzelf. De gevoelige Weegschaal voelt alles haarfijn aan en heeft een hekel aan haat en ruzies en lost het liefst alles op door compromissen te sluiten. Wil je overigens snel een boodschap doen? Neem de Weegschaal dan niet mee; met haar besluiteloosheid kan het uren duren voordat je bij de kassa staat.

Artistiek

Geef je Weegschaal knutselspullen en penselen in plaats van een leesboek, want dan kan ze haar creativiteit kwijt. Grote kans dat je Weegschaal later veel liever een kunstopleiding volgt dan de droge stof van rechten tot zich neemt. Steun haar hierin en geef haar de mogelijkheden om te doen wat ze leuk vindt. 

Gerelateerde onderwerpen