Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

In de sterren

Doorsta de februarikou
met een Waterman

Lisette de Ronde

T

Terwijl '1 februari' vanochtend op ons telefoonscherm verscheen, kwam gelijk de gedachte dat het nog wel even duurt voordat we weer met ons gezicht in de voorjaarszon kunnen zitten. Om de koude dagen door te komen heb je een Waterman om je heen nodig!  

Een warm hart is alles wat je tijdens de kou nodig hebt, en die heeft de Waterman zeker! Helpen is iets wat zij graag doet, en zodra anderen gelukkig zijn is zij dat ook. Maar ook voor een goed advies ben je bij de Waterman aan het juiste adres. Eerlijk zal zij vertellen wat ze van je nieuwe winteraankopen vindt.

Zonder oordelen

Maar bemoei je niet te veel met háár zaken. Wanneer zij hulp nodig heeft zal ze er zelf om vragen. Je neus ongevraagd in haar zaken stoppen wekt bij de Waterman vooral irritatie. Wanneer ze iets vertelt waarin ze geen gelijk heeft, zal ze dat naar alle eerlijkheid toegeven om vervolgens van mening te veranderen. Doordat ze openstaan voor beide kanten van een verhaal, zijn ze heel geïnteresseerd in verschillende opvattingen. Schroom dus niet om een discussie aan te gaan met een Waterman, want zij zal er zonder vooroordelen in gaan.  

Pas op met het kwetsen van een Waterman in de liefde. Als je hem belachelijk maakt zal hem dat woedend maken, om het vervolgens niet gauw te vergeten. Doordat hij op persoonlijk vlak veel eisen aan zichzelf stelt, kan hij van anderen ook veel eisen. Loop je hier tegenaan? Kaart dit dan zo snel mogelijk aan. De Waterman zal zijn fouten inzien.  

Niet alleen in de vriendschap, maar ook in de liefde is de Waterman ontzettend trouw. Hij zal je niet snel belazeren. Ook zijn ze heel bereid alles voor iemand op te offeren. Een leven lang trouw zijn is voor de Waterman geen probleem. En dat komt goed uit, want zo weet je zeker dat hij, zodra het voorjaarszonnetje verschijnt, nog steeds bij je is!