Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Mensen op de werkvloer
Foto: Hollandse Hoogte
In de sterren

Waarom je op de werkvloer
een Maagd nodig hebt

Lisette de Ronde

D

De zomer is voorbij. De badpakken, slippers en zwierige rokjes worden langzamerhand ingeruild voor pantalons en nette bloezen. Ben je klaar om weer aan het werk te gaan en wil je gegarandeerd succes? Zorg dan dat je op de werkvloer altijd een Maagd in de buurt hebt!

De Maagd heeft oog voor detail, wat ervoor zorgt dat niks aan haar voorbij gaat. En dat is net wat je nodig hebt nu het werk weer is begonnen en jij een frisse start kan maken, ínclusief goede indruk op je baas. Door de waakzaamheid van de Maagd wordt alles onder de loep genomen, en zal er nergens een steekje vallen.  

Aan de slag

De hele dag dromerig voor zich uitkijken zal je een Maagd niet snel zien doen. De Maagd is namelijk nogal praktisch ingesteld en houdt van aanpakken. En dan niet met wat haar allemaal wellicht in de toekomst staat te wachten, maar vooral met het hier en nu. Die mega deadline die nadert kun je dus met een gerust hart bij de Maagd neerleggen.

Geef de Maagd een lastige kwestie en ze lost die zo voor je op. Dit komt ten eerste omdat de Maagd intelligent is. Maar ook omdat ze heel betrouwbaar is. De Maagd weegt alles tegen elkaar af, en neemt alle zaken mee voordat zij een oordeel geeft. Deze objectiviteit in combinatie met haar slimme karakter zorgt ervoor dat ze elke hersenkraker zo oplost. 

Op je vingers kijken

Maar reken je niet te snel rijk met een Maagd om je heen. Ze zorgt er dan wel voor dat alles op rolletjes loopt, maar dat verwacht ze ook van jou! De Maagd is ontzettend veeleisend en geeft niet graag werk uit handen. Ze verwacht dat iedereen zaken op dezelfde manier aanpakt zoals zij dit zou doen.

Moet je samenwerken met een Maagd? Zorg er dan voor dat jullie de taken goed verdelen, zodat iedereen verantwoordelijk is voor een eigen deel. Zo kan ze niet op jouw vingers kijken terwijl jij je uiterste best doet om het kantoor te imponeren!