Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Lisa Portengen. © Anne Lakeman.
Foto: Lisa Portengen. © Anne Lakeman.
In het nieuws

Smart&Sexy dankbaar zijn

Redactie VROUW

D

Dankbaar zijn is een hele fijne en makkelijke manier om je geluksgevoel te vergroten.

Omdat we vaak gewend zijn om meer te kijken naar wat we niet hebben of dat wat we nog niet kunnen, is het een aanrader om meer dankbaarheid in je leven te oefenen. 'An attitude for grattitude' ook wel genoemd. Maar hoe dan? Ik geef je een paar tips.

 

1) Vier je moment van dankbaarheid. Als je iets mee maakt waar je echt blij van wordt, je krijgt bijvoorbeeld goed nieuws of een mooi inzicht of je komt iemand van vroeger tegen, het kan van alles zijn natuurlijk maar vier dat dan ook.

Probeer echt in dat moment de dankbaarheid te voelen. Benoem het. Maak er een moment van. Dat versterkt je gevoelens en daar ga je dan weer van stralen en daar trek je dan nog meer van hetzelfde mee aan. Laat de werking van de wet van aantrekkingskracht maar zijn gang gaan.

 

2) Verzamel je mooie herinneringen van 2013 in een glazen pot en kijk er af en toe eens in. Die kaartjes van die geweldige theatershow, dat lieve briefje dat je kreeg, het kan een hele verzameling worden. Kijk hier voor een voorbeeld.

 

3) Zeg 'dank je wel voor...' voordat je gaat slapen. Maak er een gewoonte van om als je in bed ligt nog even de dag door te nemen en bijvoorbeeld 5 dingen te noemen waar je dankbaar voor bent. Daar val je vast nog lekkerder van in slaap.

 

In het bovenstaand filmpje vertelt Lisa een heel goed voorbeeld van de werking van de kracht van dankbaar zijn.

 

Op de facebookpagina van Smart&Sexy staat nog veel meer leuks en komt Lisa ook graag in contact met jou.

Meer Lisa op www.smartensexy.nl

Volg VROUW ook op Hyves, Facebook, Twitter en Google+!

Gerelateerde onderwerpen