Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

© Gregor Servais
In het nieuws

Dr. Love adviseert...
Hij behandelt me als vuil

Redactie VROUW

E

Een geheime liefde, een conflictsituatie op je werk of een overspelige echtgenoot? En je ziet dit probleem graag opgelost? Misschien kan onze eigen Dokter Love een helpende hand bieden.

Beste dokter Love,

Ik ben 62 en heb al 30 jaar een relatie. Maar ik ben niet gelukkig. Ik heb heel erg het gevoel dat mijn partner van me profiteert. Ik krijg maar 150 euro huishoudgeld in de maand en moet alles alleen doen, zelfs nu ik gekneusde ribben heb. Toen we een relatie kregen, dacht ik dat we alles samen zouden doen, de lusten en de lasten. Maar als het om mijn lasten gaat, sta ik er voor mijn gevoel heel alleen voor. Dat doet zo’n pijn. Ik wil niet meer verder met deze man. Hij is zo neerbuigend tegen me. Hij behandelt me al jaren als een stuk vuil. Maar ja, dan zegt mijn zoon ‘mam, je moet wel een man in je leven hebben. Je wordt ook ouder. Probeer er maar wat van te maken’. Wat moet ik doen?

M.

Beste M,

Stel dat jouw zoon een ongelukkige relatie had met een kreng van een meid, zou jij dan zeggen: ‘probeer er maar het beste van te maken?’ Kinderen willen liever niet dat hun ouders uit elkaar gaan, maar er zijn nou eenmaal gevallen waarin je bijna niet meer anders kunt. En uit jouw verhaal maak ik op dat dat voor jou ook geldt. Ik heb het hier al vaker gezegd en ook dit keer haal ik de woorden aan van mijn eigen Lief: ‘je bent de regisseur van je eigen leven’. En zo oud is 62 nog niet. Mens, je kunt wel 82 worden. Dan heb je nog 20 jaar voor de boeg met deze man als je je leven niet in eigen hand neemt. In het interview in de VROUW winter glossy zegt Anita Witzier: “Op je 80 kun je nog net zo verliefd worden als toen je 20 of 12 was.” Gun jezelf die kans.
 

Dokter Love

Zou jij M. een ander advies geven? Dat kan hieronder. En heb jij zelf een vraag voor Dokter Love, mail dan naar drlove@telegraaf.nl.
 

Volg VROUW ook op Hyves, Facebook, Twitter en Google+

Gerelateerde onderwerpen