Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

© Gregor Servais
In het nieuws

Dr. Love adviseert...
Affaire door slippertje

Redactie VROUW

E

Een geheime liefde, een conflictsituatie op je werk of een overspelige echtgenoot? En je ziet dit probleem graag opgelost? Misschien kan onze eigen Dokter Love een helpende hand bieden.

Beste dokter Love,

Ik ben een vrouw van 39 jaar met 2 kinderen van 7 en 10. Mijn man en ik kennen elkaar al sinds we 16 zijn. Toen we besloten te trouwen heb ik even getwijfeld of ik wel de goede keuze ging maken, ik had gevoelens voor een andere man, maar mijn vader zei dat er overal wel iets is en mijn moeder was net hersteld van een zware operatie. Het leek alsof we het perfecte huwelijk hadden; weinig echte ruzie, behalve wat kleine meningsverschillen die we in korte tijd weer oplosten.

Vier jaar geleden kwam ik echter een man tegen op een feestje die ik al jaren kende. We zijn samen naar huis gereden en dat is geëindigd in een stevige zoenpartij. Dat ‘slippertje’ zorgde voor een hevige verliefdheid van beide kanten en een affaire. We hebben alles geprobeerd om elkaar los te laten, maar telkens werden we naar elkaar toegetrokken. Mijn man wist ervan. Onder druk van hem, de mensen in mijn omgeving, maar vooral van mezelf, heb ik mijn buitenechtelijke relatie beëindigd. Ik wilde kostte wat kost vasthouden aan het toekomstbeeld wat ik altijd voor ogen had: een stabiel gezin tot  onze dood.

Het is nu ruim anderhalf jaar geleden dat ik contact had met die andere man, maar ik denk nog dagelijks aan hem. En als ik hem toevallig ergens tegenkom ben ik enkele dagen helemaal van slag.

Ik vraag me af wat ik moet doen. Deze situatie vreet zo aan me. Ik denk dat ik wel moet accepteren dat mijn huwelijk echt over is, maar ik durf er niet voor uit te komen. Ik

bedrieg mijn man niet letterlijk, maar in gedachten ben ik nooit bij hem. Dat voelt zo slecht.

Groetjes

Elisa

Beste Elisa,

Dit is nou een van die brieven waar ik diep van ga zuchten. Want eigenlijk wil ik het liefst dat gewoon iedereen nog lang en gelukkig leeft. En daar is in dit geval voor jou en je man weinig kans op. Want tja, ik denk ook dat je huwelijk over is. Toevallig had ik gisteren een gesprek met mijn puberdochter die nu ook 16 is over vriendjes en verliefdheid. Waar ga je voor in het leven: voor de eerste de beste want ‘dan ben je maar van de straat’. Of wacht je tot die ene langs komt, al lachen andere meisjes je uit omdat ‘droomprinsen’ niet bestaan? Zij kiest gelukkig voor de tweede optie (want natuurlijk bestaan die prinsen, degene op wie je echt verliefd wordt, is hoe dan ook je droomprins), maar ik heb het gevoel dat jij dat op je 16 niet hebt gedaan. De jongen waar je mee getrouwd bent, was nooit de ware liefde. Anders zou je niet getwijfeld hebben of je wel met hem moest trouwen en zou je later ook niet vreemd gegaan zijn. En daar zit je dan nu ongelukkig te wezen. Dit wordt een pijnlijke operatie. Zeker omdat je ook nog twee kinderen hebt. Een scheiding is voor alle partijen afschuwelijk, maar voor de kinderen het meest. Maar lieve Elisa, jij bent de regisseur van je eigen leven en alleen jij kunt ervoor zorgen dat je gelukkig wordt. En dat gaat je niet lukken door bij een man te blijven waar je niet van houdt.

Dokter Love
 

Zou jij Elisa een ander advies geven? Dat kan hieronder. En heb jij zelf een vraag voor Dokter Love, mail dan naar drlove@telegraaf.nl.
 

De een vindt het jammer dat de rubriek van Dokter Love uit de krant is verdwenen, de ander vindt dat ik sowieso maar beter kan gaan emigreren. Zo ontving ik van ene Peter het volgende berichtje naar aanleiding van mijn adviezen: ‘Uw oordeel en goede raad geeft blijk van een matige mensenkennis’.

Dat mag Peter vinden van mij. Sterker nog: ik nodig Peter en trouwens jou ook om vanaf nu mee te gaan denken over de oplossingen van andermans problemen. Twee weten meer dan één en met een miljoen lezers moeten we elk dilemma toch zeker helemaal tot een goed einde weten te brengen.

Zou jij Elisa een ander advies geven? Ga je gang door hieronder te reageren via de reageerbutton! En wilt je zelf iets aan mij voorleggen, mail mij dan. Schroom niet. Je blijft anoniem.

Volg VROUW ook op Hyves, Facebook, Twitter en Google+

Gerelateerde onderwerpen