Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

© Gregor Servais
In het nieuws

Dr. Love adviseert...
Scheve schaats

Redactie VROUW

E

Een geheime liefde, een conflictsituatie op je werk of een overspelige echtgenoot? En je ziet dit probleem graag opgelost? Misschien kan onze eigen Dokter Love een helpende hand bieden.

Beste dokter Love,

Ik ken mijn man al van de middelbare school en we zijn inmiddels 20 jaar samen. In die 20 jaar is hij drie keer vreemd gegaan. Zo ongeveer om de vijf jaar heeft hij een vriendinnetje erbij. Tot het moment waarop ik hem betrap. Dan maakt hij het uit, zegt dat hij alleen voor mij gaat en huilt tranen met tuiten. Ik heb hem iedere keer vergeven. Ik geloof hem namelijk: hij houdt alleen echt van mij. Maar kennelijk heeft hij om de 5 jaar een inzinking en de bevestiging nodig dat hij nog steeds leuk in de markt ligt. Inmiddels lijkt hij alweer een paar jaar trouw, dus ik vermoed dat er ieder moment een nieuwe affaire op de loer ligt. Ik heb helemaal geen zin in al die drama’s. Kan ik het voorkomen?

Sonja

Beste Sonja,

Jouw man lijkt me het levende bewijs van de stelling: eens een vreemdganger, altijd een vreemdganger. Want dat iemand één keer over de schreef gaat, is tot daar aan toe. Bij drie keer zie ik toch echt een patroon. Maar dat zie jij zelf ook. Ik denk dus niet dat je het kunt voorkomen. Hij zal het opnieuw en opnieuw blijven doen. De vraag aan jou is dan: kun je daarmee leven? Tast het je eigen zelfvertrouwen niet aan? Is het antwoord ‘nee’, dan adviseer ik je om gewoon te genieten van de trouwe periodes en de ontrouwe door de vingers te zien als oprispingen van iemand die kennelijk nog steeds de puberteit niet is ontgroeid. Is het antwoord ‘ja’, pak dan gewoon lekker je koffers en zoek iemand die wel voor 100% voor je gaat.

Zou jij Sonja een ander advies geven? Dat kan hieronder. En heb jij zelf een vraag voor Dokter Love, mail dan naar drlove@telegraaf.nl

De een vindt het jammer dat de rubriek van Dokter Love uit de krant is verdwenen, de ander vindt dat ik sowieso maar beter kan gaan emigreren. Zo ontving ik van ene Peter het volgende berichtje naar aanleiding van mijn adviezen: ‘Uw oordeel en goede raad geeft blijk van een matige mensenkennis’.

Dat mag Peter vinden van mij. Sterker nog: ik nodig Peter en trouwens jou ook om vanaf nu mee te gaan denken over de oplossingen van andermans problemen. Twee weten meer dan één en met een miljoen lezers moeten we elk dilemma toch zeker helemaal tot een goed einde weten te brengen.

Zou jij Sonja een ander advies geven? Ga je gang door hieronder te reageren via de reageerbutton! En wilt je zelf iets aan mij voorleggen, mail mij dan. Schroom niet. Je blijft anoniem.

Volg VROUW ook op Hyves, Facebook, Twitter en Google+

Gerelateerde onderwerpen