Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

© Getty Images
In het nieuws

Gezond eten
Gezond: reishi paddestoel

Redactie VROUW

K

Kleine gezondheidsbommetjes: dat zijn reishi paddestoelen. Wat zit er in deze gezonde schimmels en wat doe je er eigenlijk mee?

Reishi paddestoel wordt in Azië al eeuwen gebruikt vanwege de gezondheidsbevorderende eigenschappen. Omdat de paddestoel niet aangenaam smaakt (taai en bitter), wordt deze verwerkt in capsules, vloeistof en thee. De Capsules bevatten de hoogste concentratie aan werkzame stoffen.

Kijk op de sectie Gezond Eten voor een overzicht van supergezonde producten!

Gezonde paddestoelen

Reishi paddestoel is heel gezond. Zo bevat de paddenstoel calcium, zink, mangaan, ijzer, koper en germanium. Ook werkt de paddenstoel ontgiftend en ondersteunt het het immuunsysteem. Daarnaast verbetert de paddestoel de bloedcirculatie en helpt bij stress.

 

Manieren om reishi paddestoelen te gebruiken

  • Maak er thee van! Dat doe je door gedroogde reishi paddestoelen minimaal acht uur te laten weken in een pan met water. Verwijder daarna de paddenstoelen en kook de vloeistof 5 à 10 minute, laat een beetje afkoelen en de thee is klaar!
     
  •   Een andere gezonde manier om reishi paddestoelen te bereiden is in een soep. Bij de voorbereiding van de soep laat je de paddenstoelen 's nachts weken. Verwijder ze vervolgens uit het water en bak ze in olijfolie. voeg zout en kruiden naar smaak toe. Voeg vervolgens de andere ingrediënten voor de soepp toe.
     
  • Reishi paddestoelen kun je ook heel goed grillen en als bijgerecht nuttigen. Ook dan moet je de paddenstoelen eerst laten weken. Haal ze daarna uit het water en plaats ze op een stuk aluminiumfolie. Voeg er wat olijfolie, knoflook en andere kruiden aan toe. Maak er vervolgens een pakketje van en gril het voor vijf minuten op midden tot hoog vuur.

Volg VROUW ook op Hyves, Facebook, Twitter en Google+!

Gerelateerde onderwerpen