Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Helft vrouwen zoende met andere vrouw. © GettyImages.
Foto: Helft vrouwen zoende met andere vrouw. © GettyImages.
In het nieuws

Niet vies van biseksuele acties
Helft vrouwen zoende met andere vrouw

Redactie VROUW

D

De jonge Nederlandse vrouw niet vies is van biseksuele experimenteren. Bijna de helft heeft wel eens met een andere vrouw gezoend en bijna een kwart heeft weleens het bed gedeeld met een vrouw.

Dat blijkt uit een online onderzoek van viva.nl onder 500 vrouwen rond de dertig.

Bi

Steeds meer vrouwen geven toe ‘bisgierig’ te zijn. Ze fantaseren over zoenen of seks met een andere vrouwen, en doen dat ook en masse. Bijna de helft (47%) heeft weleens met een vrouw gezoend. Nog eens 10% zou dat graag eens doen. Het zoenen beviel blijkbaar goed, want 38% vond het voor herhaling vatbaar.

Qua seks blijken de respondenten iets minder ervaren, maar toch heeft 24% weleens het bed gedeeld met een vrouw, en dat viel ook in de smaak: 22% vond het voor herhaling vatbaar. Opvallend: 18% heeft ‘seks met een vrouw’ op haar verlanglijstje staan. Niet gek dus dat 28% zichzelf omschrijft als een ‘beetje bi’ en 9% als honderd procent bi.

 

Trio

Als vriendinnen met andere vrouwen zoenen of seksen heeft een ruime meerderheid (66% en respectievelijk 54%) daar geen problemen mee. Sterker nog: één op de vijf vindt die gedachte best opwindend.

Maar over trio’s denkt de Nederlandse vrouw genuanceerder. Op de vraag: stel, jouw vriend wil een andere vrouw betrekken bij de seks, antwoordde 39% dat ze daarover goed moesten nadenken en 30% zegt ‘Bekijk ’t maar’. Slechts 18% reageert enthousiast.
 

Gerelateerde onderwerpen