Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

© Stock.xchng
Foto: © Stock.xchng
In het nieuws

Waarom een lange afstandsrelatie niet werkt

Redactie VROUW

T

Tijdens je vakantie heb je de liefde van je leven ontmoet. Maar ja, hij woont daar en jij woont hier… En hoewel zo’n relatie op afstand soms goed kan gaan, gaat het vaker fout. Hieronder de redenen waarom een relatie op afstand vaak niet werkt.

1. De relatieproblemen gaan meestal over de afstand en niet over echte relatieproblemen

Als er problemen zijn in een lange afstandrelatie dan gaan die niet over de gewone vriend-vriendin-problemen. Het gaat meestal alleen maar over de afstand die jullie relatie moet overbruggen en niet over dingen als ’je brengt nooit een bloemetje mee’, ’je moeder vindt me niet aardig’, of ’je hebt de hele avond met iemand anders lopen te flirten en mij links laten liggen’. Alles draait om de afstand en dat gaat vreten.

2. Uit het oog, uit het hart

Veel mensen zijn ervan overtuigd dat afstand de relatie juist hechter kan maken, maar dat gaat niet op als je heel láng van elkaar verwijderd bent. Tijd gekoppeld aan afstand zorgt juist voor een moeilijke situatie. Hoe langer je van elkaar weg bent, hoe eerder je geneigd bent om de ander te vergeten. Uit het oog uit het hart, zeg maar.

3. Je kunt een net zo leuk iemand dichter bij huis vinden

Waarschijnlijk wil je er niet over nadenken, maar het is mogelijk om iemand te vinden die net zo leuk is als je liefde op afstand, maar waarbij je wel de voordelen hebt van een echte relatie dichtbij huis.

Een relatie draait om compromissen: waar de ene duwt, trekt de ander het weer recht om de relatie in balans te houden. Maar als er een grote afstand tussen de verliefden zit dan moet je harder werken om de relatie staande te houden, terwijl je er minder voor terugkrijgt.

Niemand zegt dat relaties makkelijk zijn, maar om zo veel werk er in te stoppen en er weinig voor terugkrijgen… Is dat het wel waard? Het enige wat je moet doen, is om je heen kijken en misschien vind je wel iemand die net zo goed is voor je maar van wie je meer terugkrijgt.

-- Wil je een lange afstandsrelatie wel laten werken?

Relatiedeskundige Sylvia geeft advies --

4. Je kunt niet met elkaar knuffelen

Voor degenen die gek zijn op knuffelen kan een relatie op afstand een hard gelag zijn. Zo kun je je super eenzaam voelen als je geen lichamelijk contact kunt hebben met je geliefde. Zelfs Skype is niet goed genoeg om die eenzaamheid weg te nemen.

5. Als je elkaar ziet dan is dat maar voor korte periode

Eindelijk kun je je partner zien. Maar het normale leven gaat ook gewoon door. Dus hij moet weer werken en jij moet weer terug vanwege jouw werk. Je kunt elkaar dus maar even zien. De tijd zal je vullen met vrijen en andere leuke dingen samen doen, maar je kunt nooit de verloren tijd inhalen.

6. Seks via Skype is onbevredigend

Op de een of andere manier wil je toch seks met je grote liefde in ’verwegistan’. Skype kan dan een oplossing zijn, maar zal uiteindelijk nooit zo bevredigend zijn als echte seks.

7.Overal verleiding

Overal om je heen is verleiding aanwezig en dat geldt ook voor je partner.  Vooral in periodes dat het wat minder met je gaat en je behoefte hebt aan warmte en aandacht is verleiding moeilijk te weerstaan.

Bron: Elitedaily.com

Gerelateerde onderwerpen

Van de partners van VROUW