Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

© GettyImages.
Foto: © GettyImages.
In het nieuws

Bijna 3 kilo per dag!
Weerwolfdieet: nieuwe hype?

Redactie VROUW

H

Het Weerwolfdieet lijkt de nieuwste afvalrage te worden onder sommige beroemdheden. Het wat... Het Weerwolfdieet? Ja! Demi Moore en Madonna zijn al fan.

Maar schrik niet, het zogenaamde Weerwolfdieet heeft niets te maken met de bloeddorst van de weerwolven, maar is het gebaseerd op de cycli van de maan.

Water en lichaam

Het idee erachter is dat de maan het water  in ons lichaam beïnvloedt, op dezelfde manier dat het invloed heeft op de getijden van de oceaan. Volgens de website Moon Connection , is de mens opgebouwd uit veel water en wanneer het volle maan is of  een nieuwe maanfase, is er een zwaartekracht die 24 uur kan duren. Dit is weer van invloed op de hoeveelheid gewicht dat je kunt verliezen.

Je kan dit afslankplan op twee manieren volgen: via het basisdieet of de uitgebreide versie.

De basisversie is een 24-urige dag, waarin je vast en alleen water en sap drinkt, tijdens de volle maan of nieuwe maan. Hiermee reinig je je lichaam van gifstoffen. Volgens de makers van dit dieet kan je hiermee wel tot drie kilo verliezen.

Vasten

De uitgebreide versie begint met vasten, wanneer het volle maan is en daarna ga je  met een specifieke eetplan voor de verschillende fasen van de maan door: volle maan, afnemende maan, nieuwe maan en wassende maan.

Bijvoorbeeld, tijdens de wassende maan, moet je minder eten.  Je hoeft niet uit te hongeren, maar je moet tijdens het eten van je maaltijden stoppen met eten zodra je je begint vol te voelen. Met name snoepjes en producten die vetten bevatten, zijn uit den boze in deze periode. Tijdens de afnemende maan wordt lijners geadviseerd niets meer te eten na 18 uur. De maan begint dan zichtbaar te worden. 

Zes dagen

Het is raadzaam dit dieet niet langer te volgen dan zes dagen. Eten op basis van de fasen van de maan is gewoon niet iets wat je een lange periode kan gaan volgen. Wie wel langer doorgaat, ontwikkeld een ongezonde eetstijl, zeggen experts. Beperking van voedsel zal natuurlijk leiden tot gewichtsverlies. Toch zitten deze kilo`s er daarna vaak weer snel aan.  Beroemdheden, zoals Demi Moore en Madonna, zouden zich voor eens en altijd moeten richten op een dieet dat wel zinvol is en gebaseerd op de wetenschap, klagen enkele deskundigen.

 

Wie zich wil wagen aan het Weerlwolfdieet kan hier alle informatie lezen

Gerelateerde onderwerpen