Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

© Gregor Servais
In het nieuws

Dr. Love adviseert...
Overspel met beste vriendin?

Redactie VROUW

E

Een geheime liefde, een conflictsituatie op je werk of een overspelige echtgenoot? En je ziet dit probleem graag opgelost? Misschien kan onze eigen Dokter Love een helpende hand bieden.

Beste dokter Love,

Onlangs was er een vriendin bij me op visite. Mijn man was niet thuis en u weet hoe het gaat, we hadden al snel een fles wijn leeg. Afijn, de tweede ging open en we werden steeds vrolijker. Als snel ging het gesprek over seks en dat het tegenwoordig heel hip schijnt te zijn voor tienermeisjes om met elkaar te experimenteren. Dat was in onze tijd, we zijn beiden 39, ondenkbaar. En nou ja, van het een kwam het ander en voor we het wisten waren we aan het zoenen. Daar is het ook bij gebleven. En toch schaamde ik me de volgende dag diep. Ik denk niet dat ik de vriendin nog ooit onder ogen durf te komen. Is dit nou al overspel en moet ik het aan mijn man vertellen?

Sofia,

Beste Sofia,

Er zijn twee mogelijkheden als je je man bekent dat je met je vriendin hebt gezoend: of hij wordt heel boos en beschuldigt je inderdaad van vreemd gaan, de vriendin mag nooit meer langs komen. Kortom: een doffe ellende. De andere mogelijkheid: hij vindt het idee van jullie samen heel spannend en probeert je zo ver te krijgen dat je het nog een keer doet en dat hij er dan bij mag zijn. Lezende over jouw schaamte, denk ik dat je daar niets voor zult voelen (maar ik kan me vergissen, in dat geval: go for it!). Ook dan wordt het dus een doffe ellende. Conclusie: niks zeggen en lekker doorgaan met leven. Maar wel even die vriendin bellen om koffie te drinken (geen wijn!) en de boel uit te praten. Je laat een mooie vriendschap toch niet verknallen door een kus?

Dokter Love

Zou jij Sofia een ander advies geven? Dat kan hieronder. En heb jij zelf een vraag voor Dokter Love, mail dan naar drlove@telegraaf.nl

De een vindt het jammer dat de rubriek van Dokter Love uit de krant is verdwenen, de ander vindt dat ik sowieso maar beter kan gaan emigreren. Zo ontving ik van ene Peter het volgende berichtje naar aanleiding van mijn adviezen: ‘Uw oordeel en goede raad geeft blijk van een matige mensenkennis’.

Dat mag Peter vinden van mij. Sterker nog: ik nodig Peter en trouwens jou ook om vanaf nu mee te gaan denken over de oplossingen van andermans problemen. Twee weten meer dan één en met een miljoen lezers moeten we elk dilemma toch zeker helemaal tot een goed einde weten te brengen.

Zou jij Sofia een ander advies geven? Ga je gang door hieronder te reageren via de reageerbutton! En wilt je zelf iets aan mij voorleggen, mail mij dan. Schroom niet. Je blijft anoniem.

Volg VROUW ook op Hyves, Facebook, Twitter en Google+

Gerelateerde onderwerpen