Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

© Gregor Servais
In het nieuws

Dr. Love adviseert...
Stiekem verliefd

Redactie VROUW

E

Een geheime liefde, een conflictsituatie op je werk of een overspelige echtgenoot? En je ziet dit probleem graag opgelost? Misschien kan onze eigen Dokter Love een helpende hand bieden.

Beste Dokter Love

Ik ben 28 en single. Onlangs heb ik een hele aardige man ontmoet op een feestje. Hij vroeg mijn telefoonnummer en ik dacht nog: ‘die belt toch niet’, maar hij belde wel. De afgelopen weken hebben we heel veel contact gehad via internet en de telefoon. Hij wilde me graag nog een keer zien en gisteren zijn we samen uitgeweest. Het was hartstikke gezellig, er was echt een klik. Er zou zomaar iets moois op kunnen bloeien. Maar het probleem is dat ik al verliefd ben. Al jaren! Op mijn vrijgezelle buurman. Ik vind de nieuwe man echt heel leuk, maar tegelijkertijd ben ik bang dat ik alle kansen bij mijn ‘grote liefde’ verspeel als ik een relatie heb.

Nienke,

Beste Nienke,

Ik weet natuurlijk niet hoeveel jaar je al verliefd bent op je buurman, maar het lijkt me wel een teken aan de wand dat het in al die tijd dus kennelijk nooit tot iets gekomen is. Als er echt potentie zat in die relatie, dan was dat nu toch wel toe bloei gekomen? Zo’n verliefdheid op afstand is natuurlijk heel veilig als je nog niet aan een vaste relatie toe bent. Misschien was je dat tot nu toe niet. En dan word je nu plotseling geconfronteerd met een man die kennelijk helemaal voor je wil gaan. Meid, ik zou zeggen: geniet ervan. Misschien ontdek je gaandeweg dat ‘de nieuwe man’ eigenlijk veel leuker is dan de buurman. Je vindt hem nu al zo aardig dat je best met hem wil daten. Geef het een kans! En blijkt de onbeantwoorde liefde voor de buurman toch groter, jammer dan. Met iemand uitgaan wil niet zeggen dat je met hem moet trouwen.

Zou u Nienke een ander advies geven? Dat kan hieronder. En heeft u zelf een vraag voor Dokter Love, mail dan naar drlove@telegraaf.nl

De een vindt het jammer dat de rubriek van Dokter Love uit de krant is verdwenen, de ander vindt dat ik sowieso maar beter kan gaan emigreren. Zo ontving ik van ene Peter het volgende berichtje naar aanleiding van mijn adviezen: ‘Uw oordeel en goede raad geeft blijk van een matige mensenkennis’.

Dat mag Peter vinden van mij. Sterker nog: ik nodig Peter en trouwens jou ook om vanaf nu mee te gaan denken over de oplossingen van andermans problemen. Twee weten meer dan één en met een miljoen lezers moeten we elk dilemma toch zeker helemaal tot een goed einde weten te brengen.

Zou jij Nienke een ander advies geven? Ga je gang door hieronder te reageren via de reageerbutton! En wilt je zelf iets aan mij voorleggen, mail mij dan. Schroom niet. Je blijft anoniem.

Volg VROUW ook op Hyves, Facebook, Twitter en Google+

Gerelateerde onderwerpen