Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

© Eigenbeeld.
In het nieuws

Sporten: sportmissie deel 10
Zo krijg je een mooi decolleté

Redactie VROUW

O

Op de borstomvang heeft deze training weinig invloed. Maar de borstspíer kunt u met deze oefeningen wel goed versterken. En sterke borstspieren zorgen voor een mooier (kerst)decolleté.

CARDIO

Ga rechtop staan. Duw de handpalmen tegen elkaar aan voor de borst. Stap met het rechterbeen naar voren, zet de voet op de grond en buig door beide benen.

Hou het bovenlichaam rechtop en blijf de handpalmen tegen elkaar aan duwen. Ga terug naar de beginhouding en herhaal met het linkerbeen.

Doe deze beweging 1 minuut, neem even pauze en herhaal nog 3 x 1 minuut

Kussengevecht

Ga rechtop staan en pak een kussen of een bal. Plaats de voeten op heupbreedte, de knieën iets gebogen, de bekkenbodem- en buikspieren aangespannen en de schouderbladen laag in de rug.

Breng het kussen voor de borst met de handen tegenover elkaar, hou de ellebogen wijd.Duw nu zo hard mogelijk gedurende 10 tellen de handen in het kussen.

Ontspan even en herhaal dit kussengevecht nog 2 x 10 tellen

 

Waterflesjes wissel

Ga rechtop staan met de voeten op heupbreedte, de knieen iets gebogen, de bekkenbodem- en buikspieren aangespannen en de schouderbladen laag in de rug.

Neem in iedere hand een flesje water, strek de armen op borsthoogte voor het lichaam en draai de handpalmen omlaag. Schaar de handen met daarin de fle

sjes water om en om, beweeg hierbij vanuit de schouders. Laat de armen niet zakken, maar hou ze gestrekt voor het lichaam.

Herhaal het scharen 10 keer. Ontspan even en doe nog 2 sets van 10

 

TIP

Vers citroensap ondersteunt de werkzame stof in groene thee, waardoor er een hogere vetverbranding ontstaat

 

Hoofdredactrice Marieke 't Hart ging aan de slag met deze oefeningen. Lees hier hoe het haar verging.

Meer oefeningen vind je op onze gloednieuwe sectie 'work-outs'

Volg VROUW ook op Hyves, Facebook, Twitter, Google+ en Pinterest