Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

© Dan Lecca, Reuters, AFP, AP
Foto: © Dan Lecca, Reuters, AFP, AP
In het nieuws

Van Dior tot Ralph Lauren: iedereen wil Maartje

Redactie VROUW

D

De afgelopen modemaand was Maartje Verhoef (17) de enige van alle modellen wereldwijd die maar liefst 66 shows liep in New York, Londen, Milaan en Parijs. Het leverde haar de titel van hardst werkende model op de catwalk op.

Ze heeft prachtige wenkbrauwen, een vriendelijke lach en een klassiek gezicht. In de modellen ranking models.com staat ze bij The Hot List tussen Kendall Jenner, zus van de Kasdashians en Imaan Hammam, een andere Nederlandse topper. Ontwerpers en fotografen staan voor haar in de rij. Voor wie haar niet kent volgen hier elf foto’s en zeven vragen.

Heb je enig idee wat jou zo gewild en bijzonder maakt dat iedereen je voor zijn/haar show wil?

Maartje, schuchter: "Nee. Ik heb weleens opgevangen dat designers mij prettig in de omgang vinden, omdat ik nuchter ben. Geen diva met sterallures."

Modellen hebben een houdbaarheidsdatum. Het is nog veel te vroeg om erover na te denken, maar heb jij gedachtes over je toekomst?

MV: "Ik zou in deze wereld willen blijven, omdat het me bevalt. Booker lijkt me een mooie job. Ik heb het zo getroffen met mijn bureau Micha Models. Micha Krijger Emmering is een heel grote steun voor me. Als ik ooit de kans krijg om in haar voetsporen te volgen, doe ik dat."

De ene keer glimlach je op de catwalk, de andere keer kijk je stuurs. Is daar een verklaring voor?

MV: "Alle designers willen een look die bij hun collectie past. De ene ontwerper wil dat je als en sterke, stoere vrouw over de catwalk loopt, de ander stuurt je op met een klein glimlachje."

Je verruilde je woonplaats in Brabant voor het wereldse New York. Volgt je familie wat je doet?

MV: "Mijn ouders en opa en oma volgen me via internet. Ze zijn super trots."

Hoe is de sfeer tussen de modellen onderling?

MV: "Super gezellig! Ik heb er een hoop nieuwe vriendinnen bij. Nu het erop zit, mis ik ze enorm. Een maand lang zijn we nauw met elkaar opgetrokken. Je deelt lief en leed, want je familie en vrienden zie je niet. Je moet kilometers maken."

Van al die 66 shows die je hebt gelopen, welke vond je het meest bijzonder?

MV: "Allemaal natuurlijk, maar ik was heel blij toen ik werd geboekt voor Gucci. Vorig seizoen wilden ze me niet, omdat ik te jong was en deze keer mocht ik meelopen. Dat voelde goed."

Een maand lang zaten tig stylisten aan je haar, je make-up, je nagels. Wat is er van je over?

MV: "Genoeg, alleen mijn wenkbrauwen hebben het zwaar. Zes keer werden ze gebleekt. Toen kreeg ik de tip om ze bleek te laten en ze elke dag in te kleuren met make-up en ze te behandelen met crèmespoeling."  

Nu het seizoen erop zit, wat zijn je plannen?

MV: "Ik ga heel veel slapen en uitrusten. Ik heb weken gedraaid op vier tot vijf uur slaap per nacht. Daarnaast wil ik al mijn vrienden en familie  opzoeken. En natuurlijk hoop ik dat er veel werk aankomt. Mooie campagnes, of shoots voor bladen."

Lees vandaag het interview met Maartje in VROUW, De Telegraaf.

Gerelateerde onderwerpen