Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

© TLG.
Foto: © TLG.
In het nieuws

De bedrieger bedrogen
'Man afgepakt? Jou blijft hij ook niet trouw'

Redactie VROUW

J

Je hebt een stiekeme relatie met een gebonden man en wanneer hij voor jou kiest, loop je over van geluk. Hij kiest voor jou en houdt dus echt van je, zo denk je. Maar een man afpakken van een andere vrouw is een heel slecht begin van een nieuwe relatie. En dat niet alleen; ook de toekomst met zo'n man ziet er niet echt rooskleurig uit, blijkt uit onderzoek.

De overspelige man blijkt namelijk minder toegewijd en is minder tevreden met de relatie. Ook zal hij vaker weer vreemdgaan dan mannen die trouw blijven aan hun lief.

Alle relaties

Algemeen wordt geschat dat misschien wel de helft van alle relaties ontstaat nadat een partij is vreemdgegaan.

 

---

De bewijzen dat jouw partner vreemdgaat

---

Nu is voor het eerst onderzocht, onder ruim 500 koppels, in drie achtereenvolgende studies van Amerikaanse en Australische onderzoekers wat voor invloed dat heeft op een relatie. In het laatste onderzoek is niet alleen naar relatie, maar ook naar de persoonlijkheid van de vreemdganger gekeken.

Volgens hoofdonderzoeker Joshua Foster zit het als volg in elkaar: "Personen die succesvol zijn weggekaapt door hun huidige partner zijn vaker sociaal passief, niet bijzonder aardig voor anderen, relatief roekeloos, onverantwoordelijker en narcistischer. Ook verlangen ze vaker naar seksueel contact buiten een relatie."

---

Zijn er situaties waarin je vreemdgaan zou gedogen?

---

Minder behoefte

Wanneer mensen niet waren vreemdgegaan als start van hun nieuwe relatie, dan hadden zij stukken minder behoefte aan andere seksuele relaties naast hun partner.

 

 Problemen met je partner? De relatiedeskundige geeft raad

Gerelateerde onderwerpen