Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

© 123rf.
Foto: © 123rf.
In het nieuws

Koffie helpt bij het afvallen

Redactie VROUW

B

Ben jij een echte koffieleut en wil je een paar kilo afvallen? Dan hebben wij goed nieuws voor je: koffie kan ervoor zorgen dat je minder aankomt.  

Onderzoekers ontdekten dat het chemische bestanddeel chlorogeenzuur efficiënt is bij het voorkomen van gewichtstoename. Daarnaast houdt het ook de bloedsuikerspiegel op peil en blijft de lever gezond.

Chronische ziekten

Eerdere studies hebben al aangetoond dat de consumptie van koffie het risico op chronische ziekten als diabetes en hartkwalen kan verlagen.

In dit onderzoek werd gekeken naar de bijkomende voordelen van het specifieke bestanddeel. Je vindt het in grote hoeveelheden koffie, maar ook in fruitsoorten en groenten zoals peren, appels, tomaten en bosbessen.

Overgewicht

Het zuur is een krachtig antioxidant dat ontstekingen beperkt. Ziekten waaraan overgewicht gekoppeld kunnen worden, zijn vaak een gevolg van chronische ontstekingen. Wanneer dat gecontroleerd kan worden, kan de schade door overgewicht uitgesteld worden.

Euforie

De onderzoekers waarschuwen voor euforie. Er moet nog meer onderzoek gedaan worden naar dit chemische bestanddeel. Het is niet de bedoeling dat mensen zelf de negatieve gevolgen van obesitas beperken door plotseling veel koffie te drinken. Uiteindelijk verwachten zij dat het middel in injectievorm beschikbaar komt voor de mensen.

---
Meer over gezond leven lees je hier
---

Gerelateerde onderwerpen