Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

© Piotr Marcinski.
In het nieuws

Iedereen wil ze hebben!
Strakke billen dit jaar helemaal in

Redactie VROUW

M

Mannen zullen deze zomer heel blij zijn, want nooit eerder kwam zo de nadruk te liggen op de billen als dit jaar.

„Ik heb heel veel aanvragen van vrouwen die specifiek hun billen willen trainen”, vertelt personal trainer Carlos Lens. „Nooit eerder was het zo’n hot topic. Iedereen wil ineens strakke, ronde en hoge billen. Dat is het ideaal. De mode is ook strak, dus je kunt weinig verhullen deze zomer.”

Een spijker

Om goede billen te krijgen, komt er heel wat kijken. „Het is trainen, trainen, trainen”, vertelt Annemarie Wolters die speciale bilstrainingen geeft genaamd ’Work the Bottom’. „Er zijn drie bilspieren die allemaal optimaal getraind moeten worden, wil je die mooie ronde vorm krijgen. Ik doe in mijn lessen de ’minirok’, dus alles van de taille tot de knieën. Ik kom uit de balletwereld, maar had altijd al een beetje te veel kont. Ik bedekte dat met een T-shirt. Inmiddels kom ik er door Jennifer Lopez mooi mee weg, maar ik vind ook dat vrouwen billen moeten hebben. Anders ben je net een spijker.” Haar lessen, die ze zelf ontwikkelde, staan steevast bomvol. „Het loopt storm. Iedereen wil ineens een goed achterwerk. Er staan tegenwoordig zelfs mannen in mijn les.”

---
Bekijk hier de sportoefeningen van sportdeskundige Barbara Peters
---

Volgens Annemarie is 20 % trainen, maar 80 % voeding. „Er is niet een soort voeding waar je billen het goed op doen natuurlijk, als dat zo zou zijn dan was het makkelijk. Maar mensen met zware benen en billen hebben wel baat bij voeding die oestrogeen ophoping en dus cellulitis tegengaat. Dat doen kruisbloemige groenten zoals broccoli en bloemkool.”

---
Mooie, ronde billen? Dan zijn deze oefeningen een must!
---

Jennifer Lopez

Carlos Lens: „Mede door Social media zijn billen groot geworden. Jen Selter post oefeningen voor de billen en heeft daardoor behalve heel veel volgers ook al een groot contract in de wacht gesleept bij een bekend sportmerk. In navolging van de Kardashians, Jennifer Lopez en Beyoncé is een specifieke manier van trainen ook wat haalbaarder geworden voor veel vrouwen. Al helpt het natuurlijk al wel als je goede genen hebt.”

Hoe tevreden zijn jullie over jullie bips? Laat het ons weten. Wij zijn nieuwsgierig!