Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

© Getty Images
Foto: © Getty Images
In het nieuws

Betaalbaar trouwen
Tips voor een goedkope bruiloft

Redactie VROUW

Z

Zou je wel willen trouwen, maar heb je niet zoveel te besteden? Geen zorgen, trouwen hoeft namelijk helemaal niet duur te zijn! Ook zonder een dikke portemonnee kun je een fantastisch feest organiseren. Trouwexpert Sarah Glasbergen van ThePerfectWedding geeft 6 tips voor een betaalbare bruiloft.

1. Stel prioriteiten

Bepaal wat jullie écht belangrijk vinden. Bedenk waar je absoluut niet op wilt bezuinigen en waar jullie juist niet zoveel waarde aan hechten. Is een speciale datum voor jullie niet van belang? Trouw dan in het laagseizoen. Geef je niet zo veel om een bruidstaart, maar wel om muziek? Sla de zoetigheid over en ga voor een toffe band of dj. Hoeft een vette bak van jou niet zo? Laat die limousine zitten en besteed je geld aan een killer dress. Want op de jurk gaan we natuurlijk niet bezuinigen, dames. Dat is natuurlijk vanzelfsprekend.    

---
Wat je kunt doen met je trouwjurk ná gebruik? Nou dit dus!
---

2. Houd het klein

Ontzettend moeilijk, we weten het, maar wees kritisch bij het opstellen van je gastenlijst. Een intieme bruiloft kost aanzienlijk minder dan een knalfuif voor honderden mensen. En wat heb je aan zoveel gasten als je toch geen tijd hebt om ze allemaal aandacht te geven?

Kijk op de pagina Trouwen voor een overzicht van Sarahs adviezen!

3. Bespaar op de feestlocatie

De feest- en trouwlocatie is een grote kostenpost op je bruiloftsbegroting. Probeer hier dus creatief mee om te gaan. Hebben jullie (of je ouders) een grote tuin? Vier je feest daar. Of in het park om de hoek. Organiseer een relaxte barbecue in plaats van een 5-gangen diner. Kunnen je tantes heerlijk koken? Vraag of ze op de Grote Dag een buffet willen verzorgen.

4. Doe het zelf

Behalve het eten verzorgen, kun je nog veel meer zelf doen. Je haar en make-up bijvoorbeeld, maar ook kun je bijvoorbeeld de decoratie, corsages en centerpieces zelf maken. Extra leuk omdat het dan veel persoonlijker is dan de accessoires uit de winkel.

---
Lees hier hoe je ook nog kunt bezuinigen op make-up
---

5. Durf af te wijken

‘s Ochtends vroeg opstaan, ontbijten, aankleden, haar, make-up, foto's maken, met de stoet richting stadhuis, trouwen, eten, receptie, feest. Dit is grofweg de dagindeling van een ‘standaardbruiloft’. Maar dat hoeft helemaal niet zo! Durf af te wijken en laat de strakke dagindeling los: je bruiloft hoeft echt niet de hele dag te duren. Nodig de gasten bijvoorbeeld rond 20.00 uur uit, zeg ‘ja’ en feesten maar!

6. Onvermijdelijk: de gemeentelijke kosten

Natuurlijk, trouwen kost geld. Maar hoeveel precies, dat bepaal je grotendeels zelf. De enige kosten waar je geen invloed op hebt, zijn de kosten die je aan de gemeente moet betalen. Bijvoorbeeld voor de uittreksels van het geboorteregister, in ondertrouw gaan en het opmaken van het trouwboekje. De prijzen hiervoor verschillen per gemeente, dus check in je eigen woonplaats wat jullie kwijt zouden zijn voor deze zaken.

Fijne bruiloft!

Lees ook deze trouwartikelen:

Hebben jullie nog handige tips om te besparen op de bruiloft? Deel ze hieronder met ons!

Sarah Glasbergen

is oprichtster van de trouwsite ThePerfectWedding.nl. Zij geeft tips, adviezen en leuke ideetjes voor het plannen van je bruiloft. Kijk voor een volledig overzicht van haar trouwtips en adviezen op de pagina Trouwen.

Heb jij een vraag voor Sarah? Stel die dan via vrouwoproep@telegraaf.nl!

Gerelateerde onderwerpen