Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

© 123rf
Foto: © 123rf
In het nieuws

Uitstellen is zo erg nog niet

Redactie VROUW

M

Misschien begon je er al vroeg mee: uitstellen. Tentamens pas op het laatste moment voorbereiden en nu vervelende klussen als het huis schoonmaken of je administratie doen, zo lang mogelijk voor je uitschuiven. Toch is het helemaal niet erg om af en toe wat uit te stellen. En wel hierom:

  1. Creatieve ideeën komen op de meest onverwachte momenten. Dwing jezelf niet om direct met een goed idee te komen, vaak loop je ertegenaan. Het is altijd maar afwachten wanneer je beste idee voorbijkomt.
  2. Je krijgt meer gedaan in je 'uitsteltijd'. De tijd die je niet aan je taak besteedt, gebruik je om een extra was te draaien, om je bureau weer eens op te ruimen of om leuke knutselideeën voor je kinderen te bedenken voor woensdagmiddag. Veel leuker natuurlijk dan even je financiën te checken.

--

Vrouwen hebben 42 taken per dag

--

  1. Heb je eenmaal ruim de tijd genomen om je te buigen over je opdracht, dan kun je vaak betere beslissingen nemen. Je hebt alle voors en tegens kunnen afwegen in de geleende tijd en dat zorgt voor resultaat.
  2. 'Prioriteiten stellen', staat er op internet wanneer je uitstelgedrag wil voorkomen. Maar daarvoor is het wel belangrijk om te weten waar je prioriteiten liggen. Wanneer je bepaalde klussen uitstelt, kom je er al snel achter dat daar niet je prioriteit ligt. Zo leert je uitstelgedrag je waar jouw prioriteiten liggen.

Gerelateerde onderwerpen