Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

© 123rf
Foto: © 123rf
In het nieuws

Praat mee
'Sekscontract doet wonderen voor je seksleven'

Redactie VROUW

V

Velen hebben al moeite met trouwen op huwelijkse voorwaarden, omdat het zo onromantisch klinkt. Laat staan dat je een sekscontract ondertekent als je in het huwelijksbootje stapt! 'Een sekscontract?' Ja, die bestaan echt en worden door (seks)therapeuten als onderdeel van een behandeling gebruikt om het vuurwerk tussen de lakens terug te laten keren.

In het begin van een relatie kun je moeilijk van elkaar afblijven, maar bij velen ligt na een aantal jaar de sleur op de loer. Een sekscontract kan uitkomst bieden.

Volgens relatietherapeuten is het dé manier om je seksleven nieuw leven in te blazen. ”Het is een vorm van therapie. De perfecte manier om stellen weer dichter bij elkaar te brengen. Het klinkt misschien wat vreemd om je seksleven zo tot in de puntjes uit te werken, maar op lange termijn komt het je seksleven alleen maar ten goede”, aldus deskundigen.

--
Leuke seks van A tot Z
--

Wat leg je vast?

In het contract kun je bijvoorbeeld vastleggen hoe vaak jullie het per week moeten doen, maar je zou ook kunnen vastleggen wat je graag wil dat je partner bij je doet.

Nog wel even goed om te weten: je partner kan geen juridische stappen nemen als je je niet aan het sekscontract houdt...

Denk je dat zo’n contract iets voor jou en je partner zou zijn? Praat mee!

Gerelateerde onderwerpen