Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

© 123RF
Foto: © 123RF
In het nieuws

Praat mee
 ‘We zoenen eigenlijk nooit meer écht…’

Redactie VROUW

Z

Zoenen is goed voor je. Wat het allemaal teweeg brengt in je lijf is ongekend: je hart gaat sneller kloppen, het bloed sneller stromen, je pupillen verwijden zich, je lippen zwellen op en worden dieper van kleur en de spijsvertering komt goed op gang. En, hoewel je niet eens zo intensief bezig bent, val je er ook nog eens van af. Zonde dus, dat de zoenkwantiteit afneemt naarmate de relatie langer duurt. In de meeste gevallen dan.

Welterustenkus

Clarien (53) kust er namelijk nog lustig op los: “Mijn man en ik zoenen regelmatig. Ik vind dat zo romantisch. Ik kan niet slapen zonder een welterustenkus. En dat al 33 jaar. Gelukkig denkt hij er net zo over. Ik ken genoeg stellen bij wie dat niet meer gebeurt.” En dat is toch gek. Toen je hem net kende, kon je úren met hem zoenen en nu gebeurt het misschien eens per maand. En is het na vijf minuten wel mooi geweest. Met de vlinders lijken ook de zoenkriebels gevlogen te zijn.

Zoenen alsof je zestien bent

Desiree (45) heeft daar iets op gevonden: “Mijn man en ik gaan soms naar dezelfde kroeg, maar apart van elkaar. Dan doen we een paar uur alsof we elkaar niet kennen en flirten we een beetje vanuit de verte. Aan het eind van de avond komen we elkaar dan ‘toevallig’ tegen in een steegje en staan we ineens te zoenen alsof we zestien zijn. Dan is het echt weer een beetje als de eerste keer.” Voor veel vrouwen is zoenen vaak intiemer dan seks. Er hangt dan ook veel van de zoentechniek van de nieuwe liefde af. Een prille relatie kan er zelfs op stuklopen.

Afknapper

Linda (38): “Zoenen is het fijnste wat er is. Een man moet goed zoenen, anders knap ik af. Ik heb ooit een man ontmoet die helemaal mijn type was. Ik zag hem helemaal zitten, tot de eerste kus. Die was slap en ik hou van stevig en met initiatief. Ik heb het nog twee weken met hem uitgehouden in de hoop dat het beter zou worden. Helaas. Ik heb het met een smoesje uitgemaakt. Ja, dat was dan weer slap van mij, haha.”

En jullie: hoe vaak zoenen jullie nog met jullie geliefden?

Gerelateerde onderwerpen