Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

© 123rf
Foto: © 123rf
In het nieuws

Tips
Een slechte dag? Zo maak je hem beter!

Redactie VROUW

J

Je loopt de deur uit zonder sleutels, bent vergeten je telefoon op te laden en het koffiezetapparaat op het werk is kapot: dit is niet jouw dag. Toch kan je van zo’n baaldag nog wat moois maken door deze 8 dingen te doen.

Op de wesbite huffingtonpost.com geeft Rachel Macy Stafford, auteur van het boek Hands Free Mama tips hoe je een slechte dag net wat beter maakt.

  • Haal de druk van situaties door 'ik wacht wel op je' of 'we hebben later nog wel even tijd om het erover te hebben' te zeggen. Hierdoor lever je misschien een paar minuten in, maar voorkom je grotere problemen. Dit werkt erg bevrijdend.

  • Het is dan wel niet jouw dag, maar maak die van een ander net wat beter door een uitnodiging aan te nemen. Natuurlijk kun je even een verslag nalezen en samen lunchen wil je ook wel. Na afloop voel je je vast allebei beter.

  • Je mag ook 'nee' zeggen tegen iets leuks: 'Ik zou dat graag doen, maar niet vandaag. Vraag het me morgen anders nog een keer.' Door eens ‘nee’ te zeggen tegen iets wat je zou willen doen, gun je jezelf wat extra tijd. Jij bent de enige die bepaalt wat je met jouw tijd en energie doet.

--

Ook een middagdutje doet wonderen voor je humeur!

--

  • Je kan je eigen humeur ook een oppepper geven door een ander te helpen. Wanneer je ziet dat iemand ergens mee zit, kun je heel simpel vragen: 'Hoe kan ik je helpen?' Zo geef je de ander het gevoel dat je er voor hem/haar bent zonder dat je diegene veroordeelt, aanvalt of beschuldigt. Ook al zegt de ander het misschien niet, je hebt een goede daad gedaan.

  • Word de positivo zelve. En zoek in elke crisis naar een lichtpuntje: 'We hebben in ieder geval de directeur niet beledigd.' Dit werkt eigenlijk hetzelfde als een nepglach op je gezicht plakken; uiteindelijk wordt het een echte glimlach. Misschien moet je eerst doen alsof, uiteindelijk zul je echt meer positief worden. En… zo laat je anderen ook zien om het van de positieve kant te bekijken.

  • Op een dag waarop alles mislukt zie je overal beren op de weg. Zo kan het zijn dat je een enorme paniekaanval voelt opkomen bij het zien van de stapel werk op je bureau. Herinner jezelf eraan dat je maar één ding tegelijk kunt doen. Dus rustig blijven en begin gewoon met één taak. Je zult zien dat die stapel klussen vanzelf krimpt.

--

Zo zit je net zo lekker in je vel als Daphne Deckers

--

  • Op een baaldag voel je misschien de behoefte om te zeuren en boos te zijn op jezelf en iedereen om je heen. Zodra je je nare gedachtes gaat uiten in gedrag en woorden moet je jezelf toch even afremmen. Zeg op zo'n moment tegen jezelf: 'Alleen maar liefde vandaag'. Iemand die alleen maar kritiek rondbazuint, houdt mensen op afstand. Zodra je liefde geeft, krijg je dit ook sneller terug. En dat geeft je humeur direct een enorme boost. 

  • En als al deze dingen niet werken, herinner jezelf er dan aan dat er ergens iemand is die op je rekent. Is het je werkgever die erop rekent dat je op komt dagen, of je kinderen die je ophaalt van een speelafspraakje? Jij bent er. Dit spreekt vaak voor zich, maar eigenlijk mag het best wat meer gewaardeerd worden. Ook al is dat het enige wat je lukt vandaag, dan mag je dat alsnog vieren!