Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

© Getty Images
Foto: © Getty Images
In het nieuws

VROUW enquête
’Wat een onzin zo’n lustpil: geen zin, is geen zin!'

Redactie VROUW

E

Een pil om meer zin in seks te hebben? Bijna de helft (46 procent) van de vrouwen moet er niet aan denken die te gaan slikken. Geen zin is geen zin, zo zeggen zij op VROUW.nl.

En dat terwijl 30 procent van onze lezeressen juist in galop naar de apotheker zou gaan als zo’n pil op de markt zou komen. De overige 24 procent zegt de pil nu niet nodig te hebben, maar in overweging te nemen als de seksdrive afneemt of de partner (7 procent) daarom vraagt.

Eveline Stallaart, als seksuologe verbonden aan VROUW.nl, legt uit dat de pil die in 2017 op de markt komt, eigenlijk alleen bedoeld is voor vrouwen die door medische problemen geen lustgevoelens hebben. „Omdat er een stofje in de hersenen ontbreekt. Maar dat is echt een hele kleine groep. Ik denk dat die baat kunnen hebben bij de lustpil. Want hij werkt niet zoals viagra. Een man hoeft maar zo’n pil te slikken en hij heeft weer een werkzaam instrument. Bij de pil voor vrouwen is dat niet het geval. Die moet dagelijks worden ingenomen en heeft ook nog eens vervelende bijwerkingen, zoals misselijkheid en vermoeidheid.”

Boodschappen

„Het gros van de vrouwen die geen zin hebben in seks, heeft gewoon te veel andere dingen aan haar hoofd: de kinderen die misschien wakker worden, de boodschappen die nog gedaan moeten worden. Tegen al dat gepieker helpt die pil niet. En misschien moeten we ook accepteren dat we niet altijd wilde avonturen tussen de lakens hoeven te beleven. Er zijn nou eenmaal periodes in onze levens dat seks naar de achtergrond verdwijnt. Omdat we bijvoorbeeld borstvoeding geven. Zo heeft de natuur dat geregeld. Daar is niks mis mee.”

Lees het hele artikel hier.

Over Eveline Stallaart

Eveline is seksuologe, werkzaam in mijn eigen praktijk ESSH (Eveline Stallaart Sexual Health) in Amsterdam Oud-Zuid. Een praktijk waar iedereen terecht kan die hulp of advies nodig heeft op het gebied van seksualiteit, intimiteit en/of relaties (ook tijdens en na de zwangerschap). "Naast mijn werk als seksuoloog ben ik ook een blog gestart: Oh Mama. Hiermee hoop ik seksuologie wat meer uit de taboesfeer te halen, en hoop ik jullie te vermaken, verrassen en verwonderen. Want seks kan zó leuk zijn!"