Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

© Hollandse Hoogte
Foto: © Hollandse Hoogte
In het nieuws

Psyche
Wat je bh-routine over jou zegt

Redactie VROUW

B

Ben je een ruggesluiter, een  voorsluiter of trek je je bh over je hoofd heen aan? Er zijn tal van manieren om het kledingstuk aan te trekken. Saillaint detail: de manier waarop jij je bh aantrekt, zegt iets over jou.

Volgens de Amerikaanse gedrags- en lichaamstaalexpert Patti Wood verraden kleine, onbewuste handelingen veel over je karakter. Ze vertelt dat er vier verschillende type mensen zijn: de helper, de bestuurder, de beïnvloeder en de voorzichtige bijstuurder. 

De ruggesluiter

Als je je bh op de rug sluit, ben je een helper. Volgens Wood zijn dit vriendelijke mensen die waarde hechten aan traditie en trouw blijven aan wat ze is geleerd. Waarom zouden ze zich anders iedere ochtend in moeilijke bochten wringen om hun ondergoed aan te trekken? Helpers vergeten nooit een verjaardag en zijn ze er voor je als je hun steun nodig hebt.

De draaier

Sluit jij je bh op je borst, draai je daarna de sluiting naar je rug en doe je dan pas de bandjes over je schouders? Dan ben je een draaier. Draaiers zijn beinvloeders, en dit type mens is charismatisch en houdt ervan om in het centrum van de aandacht te staan. Ze hebben een goed gevoel voor humor en houden ervan om uitgedaagd te worden en nieuwe dingen te leren. Ook zijn ze snel verveeld.

De voorsluiter

Vrouwen die bh’s kopen met een voorsluiting zijn bestuurders die zo efficiënt mogelijk werken en zeker geen tijd verspillen aan prutsen met haakjes die ze niet kunnen zien.  Het zijn gedreven types die er een handje van hebben anderen te commanderen en te domineren. Controlfreaks worden ze ook wel genoemd.

De over het hoofd aantrekker

Als jij het liefst sportbh’s draagt of gewoon niet de moeite neemt om de haakjes open en dicht te doen, maar je dichte bh steeds over je hoofd aan- en uittrekt, ben je een voorzichtige bijstuurder. Dit type vrouw gedijt het beste op de achtergrond, is perfectionistisch en zal proberen dingen vanaf het eerste moment goed te doen. Het zijn analisten die het beste varen bij een uitgebreide uitleg. Het tegenovergestelde van de voorsluiter, dus.

Gerelateerde onderwerpen