Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

© 123rf
Foto: © 123rf
In het nieuws

In het nieuws
Je gezondheid? Europeanen maken zich er niet druk om

Redactie VROUW

E

Even googelen of je salade wel echt zo gezond is of bekijken welke chocolade je het best kunt eten, dat doen we bijna allemaal wel eens. Google zocht uit in welke landen er het meest wordt gezocht naar termen over gezondheid.

Je zou denken dat Europeanen massaal googelen naar gezond eten, maar niets blijkt minder waar. In Italië zochten namelijk het minste aantal mensen naar onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, volgens het onderzoek van Google. Ook Bosnië Herzegovina, Hongarije en Servië staat in het rijtje. Hoe dat komt? Vooral door het geringe aantal inwoners van de landen en omdat veel inwoners er geen toegang hebben tot officiële gezondheidszorg.

--
Nederlandse gezondheidzorg weer de beste
--

Wel gezond

In de lijst met landen waar het meest gegoogeld werd naar gezondheidstermen vinden we kleine landen in overvloed. De Cookeilanden staan namelijk hoog in het lijstje, net als Swaziland, Botswana (beide Afrika) en Tuvalu (Oceanië). Nederland doet het ook prima en staat ongeveer in het midden, samen met België, Frankrijk en Duitsland.

Bekijk hier alle landen