Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

© Ariel Wakasa-Gonzalez
Foto: © Ariel Wakasa-Gonzalez
In het nieuws

New York Fashion Week
Michael Kors: 'strakke kleding vind ik niet sexy' 

Redactie VROUW

D

"De wereld heeft weer een beetje romantiek nodig." Dat zei Michael Kors tijdens de preview van zijn lente/zomer 2016 collectie. Daarmee doelde de ontwerper niet alleen op de misstanden in de wereld, maar ook op het gemis van elegante mode.

Daarom ging de nieuwe collectie van Kors, die in ons land ongelooflijk succesvol is met zijn tassen en schoenen, over aardse elegantie. "Vandaag de dag hoor je niemand meer over elegantie. En als het er wel over gaat, dan wordt er vaak formele kleding mee bedoeld". 

"Terwijl ik deze collectie ontwierp dacht ik aan artistieke vrouwen als juwelenontwerper Elsa Peretti, kunstschilder Georgia o'Keeffe en blauwe luchten", vervolgde hij. "Want ja, ik ben een optimist." Dat illustreerde hij aan hand van een dromerige lichtblauwe jurk met geborduurde bloemen. "Zachtheid en vrouwelijkheid vind ik belangrijk en dat zie je ook aan de texturen van de materialen die wij hebben gebruikt. Van mousseline tot chiffon, taft en gauze. Ik heb in dertig jaar tijd geen naam gemaakt als een ontwerper die aan rafels en lingerie doet. Ik hou ervan als kleren bewegen. Strakke kleding vind ik niet sexy. Een wijde blouse die half van je schouders valt, vind ik veel sensueler dan een strakke jurk en hoge hakken." 

Een dag later werd die look uitgebeeld door het model Maartje Verhoef, die dit seizoen weer alle belangrijke shows loopt. Ze droeg een zwarte dichtersblouse van zijde georgette en een vermiljoenkleurige wijde rok met geborduurde bloemen. De look stond haaks op de twee modellen die vóór Maartje op de catwalk stonden. Sasha Pivovarova opende de show in een wit poplin shirt en een zwarte linnen overjas met geborduurde bloemen. Het tweede model op de catwalk droeg een zwarte jas van wollen gabardine, een wit shirt en witte broek met wijde pijpen. Mannelijk en niet zo romantisch als de gebloemde rok van Maartje, of de chiffonnen jurk met een print van papavers die hij later showde. Kors: "Ik hou van vrouwen die er jongensachtig uitzien. Maar het moet wel zacht en goed geconstrueerd zijn. Het moet wel sensueel blijven."