Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

In het nieuws

Bosbessen kwarktaart

Redactie VROUW

K

Kwarktaart smaakt altijd het best als hij zelf gemaakt is. Met een heerlijke knapperige bodem en zomers fruit. Smullen!

Voor dit recept heb je nodig:

340 gm Bloem

1 koffielepel(s) Bakpoeder

200 gm Roomboter, halfvol

90 gm Kristalsuiker

3 middelgroot Ei

2 eetlepel(s) Vanillesuiker

2 eetlepel(s) Citroensap

300 gm Kwark, 0% v.g., naturel

300 gm Bosbessen

50 ml Kokosmelk, geconcentreerd, om te koken

8 koffielepel(s) Kokosnoot, gedroogd, geraspt

4 druppel(s) Zoetstof, vloeibaar

1 koffielepel(s) Poedersuiker

1 snufje Zout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180°C. Meng 240 g bloem, het bakpoeder, 125 g boter, 45 g suiker, 1 ei, 1 eetlepel water en een snufje zout. Kneed tot een glad deeg. Rol het deeg in plastic folie en zet ca. 30 minuten in de koelkast.

Smelt de rest van de boter en laat een beetje afkoelen. Klop met de mixer de gesmolten boter, 90 g bloem, de rest van de suiker, de vanillesuiker, het citroensap, de kwark, de kokosmelk, de kokosrasp en de rest van de eieren tot een gladde crème. Breng op smaak met de zoetstof.

Strooi de rest van de bloem op het werkblad en rol het deeg uit. Bedek de bodem en de randen van een springvorm met een bakvel en bekleed de springvorm met de rest van de bosbessen.

Verdeel de kwarkcrème hierover. Bak de taart ca. 60 minuten in de oven. Laat afkoelen en garneer met de 2 eetlepels bosbessen en de poedersuiker.

Voorbereidingstijd: 40 min

Bereidingstijd: 60 min

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

___________________________________________

Profiteer nu van de samenwerking tussen VROUW en Weight Watchers en krijg korting op het Weight Watchers programma!

 

Gerelateerde onderwerpen