Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

In het nieuws

Lekker gezond Valentijnsmenu

Redactie VROUW

V

VOORGERECHT

Geroosterde baguette met zalmtartaar

Voor 2 personen

Ingrediënten:

90 g gerookte zalm, een snufje peper

2 lente-uitjes, 4 porties stokbrood (25 g per portie)

1 koffielepel kappertjes, 1 eetlepel mierikswortel

2 koffielepels citroensap, 2 eetlepels kwark (0% v.g.)

Zout, enkele blaadjes groene krulsla

Instructies:

Snijd de gerookte zalm in fijne blokjes en de lente-uitjes in fijne ringen. Meng met de kappertjes en het citroensap. Breng op smaak met peper.

Rooster het stokbrood. Roer de mierikswortel en de kwark door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Bestrijk het stokbrood met dit mengsel en beleg met de blaadjes sla. Schik de zalmtartaar op het stokbrood en serveer.

Voorbereidingstijd: ca. 15 minuten

HOOFDGERECHT

Lamsfilet met een salade van couscous en aubergine

Voor 2 personen

Ingrediënten:

80 g ongekookte couscous (instant), 1 courgette (ca. 200 g)

100 ml heet water, 3 koffielepels olijfolie

Zout, 1 aubergine (ca. 200 g)

1 mespuntje fijngemalen kardemom, een snufje peper

1 mespuntje gedroogde komijn, 2 eetlepels witte wijnazijn

1 snufje kaneelpoeder, 2 eetlepels citroensap

2 tomaten (ca. 200 g), ½ koffielepel suiker

2 koffielepels fijngeknipte peterselie, 300 g lamsfilet

Instructies:

Overgiet de couscous met heet water en kruid met zout, kardemom, komijn en kaneelpoeder. Laat ca. 5 minuten weken.

Snijd de tomaten, de aubergine en de courgette in kleine blokjes. Verwarm 1 koffielepel olie in een pan met antiaanbaklaag en doe er de aubergine- en courgetteblokjes in. Breng op smaak met zout en peper en stoof ze in ca. 8 à 10 minuten gaar.  Meng voor de dressing de azijn, het citroensap, 1 koffielepel olie en de peterselie. Breng op smaak met zout, peper en suiker. Voeg de dressing samen met de couscous en tomatenblokjes aan de groenten toe. Meng goed, laat afkoelen en kruid naar eigen smaak.

Kruid de lamsfilet met zout en peper. Verwarm de rest van de olie in een pan met antiaanbaklaag en bak er de lamsfilet gedurende 4 à 6 minuten in. Snijd de lamsfilet in reepjes en serveer over de salade van couscous en aubergine.

Voorbereidingstijd: ca. 20 minuten

Weektijd: ca. 5 minuten

Kooktijd: ca. 15 minuten

NAGERECHT

Espressogranita met room en papaya

Voor 2 personen

Ingrediënten:

75 ml hete espresso, 1 eetlepel suiker

1 papaya (ca. 200 g), 1 eetlepel citroensap

60 g opklopbare room, enkele druppels zoetstof

20 ml sinaasappellikeur

Instructies:

Meng de espresso met de suiker in een schaal en plaats ze ca. 2 uur in het vriesvak. Roer daarbij af en toe om met een vork.

Snijd de papaya in stukken, meng met het citroensap en pureer. Klop de room stijf en roer door het papayamengsel. Breng op smaak met zoetstof en sinaasappellikeur. Vul 2 dessertglaasjes met dit mengsel. Plet de espressogranita met een vork en schik op het papaya-roommengsel.

Voorbereidingstijd: ca. 15 minuten

Invriestijd: ca. 2 uur

___________________________________________

Profiteer nu van de samenwerking tussen VROUW en Weight Watchers en krijg korting op het Weight Watchers programma!

 

Gerelateerde onderwerpen