Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

In het nieuws

Nog twee weken: halen de dames Brazilië?
‘Diëten moet geen straf zijn’

Redactie VROUW

D

De weegschaal ging mee op vakantie en de verleidingen werden groter. De laatste loodjes wegen ook in dit geval het zwaarst. Hoe vergaat het onze deelneemsters van de Bikinislank-actie? Zij gingen de uitdaging aan om binnen 10 weken een maat kleiner te worden. Wie dit lukt, wint een reis naar. In de eerste weken vlogen de kilo’s eraf. Nu lijkt er hier en daar toch een stagnatie te komen. De grote vraag is: halen alle dames Brazilië?

  Demet Göktepe (26)

Huidig gewicht: 67,4

Afgevallen: 5,8

‘Ik neem van alles een beetje. Een stukje chocola mag best. Als je het maar bij dat stukje laat. Diëten moet geen straf zijn. Dit jaar was ik tijdens mijn vakantie afgevallen. Dit is me nog nooit eerder overkomen. Meestal zit er toch een paar kilo bij. Maar ik had wel mijn weegschaal meegenomen. Ja, erg he, maar het heeft dus wel geholpen. Voor deze actie begon was ik al zelf begonnen met een dieet. Ik ben in totaal nu sinds april 12 kilo kwijt. Dus mijn hele kast heb ik opgeruimd en er gaan twee vuilniszakken vol kleding naar het goede doel. Ik voel me met de dag lichter en vrolijker worden’.
 

Brenda de Graaf (41)

Huidig gewicht: 77

Afgevallen: 6

Brenda: “Afgelopen week kon ik een ijssorbet niet weerstaan. Af en toe moet je jezelf ook verwennen. De salades beginnen me nu wel tegen te staan. Ik heb geleerd om niet extreem streng met lijnen te beginnen, anders is het niet vol te houden. De drang naar chocolade blijft, maar ik zorg dat ik het niet in huis haal. Ter extra motivatie heb ik een foto van Kim Kardashian (Amerikaans realityster/model, red.) in bikini op de koelkastdeur geplakt, maar dan wel met mijn gezicht erop. Dus elke keer als ik richting de koelkast loop...”

 

Fides Ciblak (35)

Huidig gewicht: 78

Afgevallen: 3

Fides: “Ik moet er de laatste weken hard aan trekken wil ik Brazilië halen. Maar gelukkig heb ik veel steun aan de dames. We hebben in deze acht weken een hele fijne band gekregen. We wisselen recepten uit en steunen en inspireren elkaar in moeilijke momenten. Bij mij gaat het vaak mis als ik gezellig met vriendinnen of familie ben. Eten hoort er echt bij. Eten is toch gezelligheid. Het is een onderdeel van ons cultuur.“

 

  Jenneke van Borssum Waalkes (30)

Huidig gewicht: 71

Afgevallen: 4,6

‘Tijdens mijn vakantie in Mexico was ik doodsbang om aan te komen. De eerste week ben ik dan ook elke dag gaan joggen op het strand. Mijn vriendin, die mee was, zat me dan vreemd aan te kijken, terwijl zij zelf rustig aan de cocktails zat. De laatste tijd lijken de verleidingen groter te worden. Als ik langs de Burger King loop schreeuwen de hamburgers mij toe. Mijn broer trouwt deze week en alle gasten krijgen een corpulente 5-gangen diner voor zich. Ik heb maar om een salade gevraagd, want ik wil mijn streefgewicht halen.”

Gerelateerde onderwerpen