Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

© 123rf
In het nieuws

Boekentips
Een kwestie van doden of gedood worden

Redactie VROUW

M

Met het Halloween weekend voor de deur, vandaag een aantal razendspannende thrillers. Sommigen zijn al wat ouder, anderen zijn splinternieuw. Lees en huiver…

M. J. Arlidge – Iene miene mutte

“Een gruwelijk goed boek! De psychopaat in deze thriller heeft een afschuwelijk en heel slim plan bedacht om mensen te doden zonder zelf direct de dader te zijn. Ik wilde zo snel mogelijk doorlezen om er achter te komen of dit echt ging lukken. Zijn ‘doodgewone’ mensen werkelijk in staat om een onschuldig mens te doden...? Dit eerste deel in de Helen Grace-serie maakt mij enorm nieuwsgierig naar het tweede deel dat In januari 2016 verschijnt. Ik kan nauwelijks wachten!”

Het verhaal

In tweetallen worden mensen ontvoerd, vastgehouden en uitgehongerd. Daarnaast zijn er twee dingen in de ruimte waar ze vastzitten: een mobiele telefoon die bijna leeg is en een revolver. Het tweetal krijgt een sms of wordt gebeld en krijgt vervolgens een duivels dilemma voorgelegd: doden of gedood worden...

Inspecteur Helen Grace en haar team weten dat ze jacht maken op een ingenieuze psychopaat die zijn slachtoffers gebroken en vol schuldgevoel achterlaat. Niet alleen dienen ze als zijn visitekaartje, ze zijn ook zelf de moordenaars. De slachtoffers lijken lukraak gekozen, de plaats van het misdrijf is wel zorgvuldig uitgekiend. Iets moet alle slachtoffers met elkaar verbinden, maar wat?

Wil je weten wat de slachtoffers met elkaar verbindt? Bestel dan hier!

Lars Kepler – Stalker

“Begin november verschijnt de nieuwe thriller van Lars Kepler Playground. Ik ben benieuwd of deze weer net zo spannend is als zijn vorige boeken. Stalker is het laatst verschenen boek van Kepler en heeft me het meeste doen huiveren. Ik durfde het echt niet te lezen als ik alleen thuis was. Ongelooflijk knap gedaan!”

Het verhaal

Hij ziet je, hij filmt je, hij wil je. Zweden is in de ban van een seriemoordenaar die zijn slachtoffers eerst filmt vanuit het donker, thuis waar ze zich veilig wanen, en de opname vervolgens op YouTube plaatst. Enkele dagen later wordt degene die gefilmd is zijn volgende slachtoffer.

Het onderzoek naar de moordenaar verloopt stroef, tot bij het lichaam van een nieuw slachtoffer een bewusteloze man wordt aangetroffen. De man kan zich echter niets herinneren van de moord. Dan wordt er een nieuwe moord gepleegd, en dit keer heeft de verdachte een alibi. Er lijkt slechts één persoon te zijn die de zaak kan oplossen: Joona Linna. Maar die is meer dan een jaar geleden verdwenen...

Zin om te griezelen? Betsel dit boek dan hier!

Mason Cross – Het jachtseizoen

“Mason Cross debuteert met een ijzersterke thriller en introduceert het coolste personage sinds jaren: Carter Blake, specialiteit: mensen vinden die niet gevonden willen worden. Wanneer de FBI hem inhuurt om een ontsnapte massamoordenaar op te sporen, wordt het Blake al snel duidelijk dat het onderzoek wordt tegengewerkt. Maar door wie en waarom? Deze slimme thriller blijft tot het einde toe verrassen. Vertaald door mijn collega Frank Lefevere.”

Het verhaal

Het jachtseizoen is geopend: een ontsnapte, ter dood veroordeelde seriemoordenaar trekt een spoor van dood en verderf door de VS en een onconventionele FBI-huurling is de enige die hem nog kan stoppen. Hij krijgt daarbij hulp van een ambitieuze FBI-agente die worstelt om haar bestaan als alleenstaande moeder en carrièrevrouw met elkaar te verenigen. Samen leggen ze een web van leugens en corruptie bloot dat het hele land op zijn grondvesten kan doen schudden.

Het jachtseizoen is het eerste deel van de Carter Blake-serie van Mason Cross, een bloedspannende thriller vol spanning, avontuur, corruptie, complotten en een vleugje romantiek. Deel twee wordt op dit moment vertaald en verschijnt volgend jaar mei/juni.

Bestel hier het eerste deel!

Lisa Marklund – IJzer en bloed, Annika 11

“Hoofdpersoon in de boeken van Liza Marklund is journaliste Annika Bengtzon. Ze leeft voor haar werk en haar twee kinderen, is moedig, nieuwsgierig, eigenwijs en meelevend. Ze heeft allerlei tekortkomingen en fouten, maar dat maakt haar juist heel menselijk en geloofwaardig. Fijn boek om te lezen en regelmatig erg herkenbaar.”

Het verhaal

Misdaadjournaliste Annika Bengtzon krijgt in dit deel een verontrustend berichtje van haar zus Birgitta: ‘Annika, help me!’ Daarna wordt het stil. Birgitta is verdwenen. Terwijl de krant waar Annika werkt de ondergang nabij is en ze volledig in beslag wordt genomen door een rechtszaak over een gruwelijke moord op een dakloze, is ze gedwongen op zoek te gaan naar haar zus. Daarbij moet ze ook haar eigen turbulente verleden onder ogen zien.

IJzer en bloed is het laatste deel in de Annika-serie. Een aantal boeken is verfilmd en die films zijn ook zeker de moeite waard om te kijken!

Waar is de zus van Annika? En hoe zit het met haar eigen verleden? Lees het snel!

Maartje Fleur – Château Zen

“Ik heb gemerkt dat veel vrouwen uitkijken naar dit nieuwe boek van Maartje Fleur. Wellicht komt het door precies de juiste mix van spanning en ontspanning (namelijk yoga en meditatie)? Lekker leesbare en spannende roman van de schrijfster van de thriller Au pair en de column/tv-serie Floor Faber.”

Het verhaal

Spanning en spiritualiteit in de Dordogne... Journaliste Jules van Egmond is naar een chateau in de Franse Dordogne afgereisd om Anouk te interviewen, een actrice die op het punt staat internationaal door te breken. Ook moet ze een reportage schrijven over het chateau, dat nu een spiritueel centrum is waar yoga en meditatie worden beoefend. Naast de actrice en haar visagist verblijven er onder meer een CEO van een internationaal bedrijf, een studente diergeneeskunde, een foodblogster en twee zussen op leeftijd.

Jules ontdekt algauw dat niet iedereen op zoek is naar rust en harmonie. En dan verdwijnt er iemand onder mysterieuze omstandigheden...

Benieuwd hoe het afloopt? Bestel hier het boek!

 

Chris Haak

is boekverkoper literatuur, thrillers en young adult bij boekhandel Scheltema in Amsterdam. Ze wordt enorm blij van lezen en doet dat veel en vaak: in de trein naar en van het werk, voor het slapengaan en onderuitgezakt op de bank. Boeit een boek haar heel erg, dan leest ze zelfs tijdens het koken. Omdat Chris niet de enige fanatieke lezer is, zal zij de komende tijd wekelijks boekentips geven. De tips kunnen betrekking hebben op de nieuwste boeken, maar ook op toppers die al eerder verschenen. Lees jij met haar mee?

De wekelijkse VROUW nieuwsbrief in je inbox? Schrijf je in >>