Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

In het nieuws

In het nieuws
Geloof je het selfie?

journaliste

Eline Doldersum

D

De buurvrouw die haar nieuwe kapsel showt voor haar telelens, een vriendin die zichzelf en haar drieling vastlegt op de gevoelige plaat of een collega die tijdens haar vakantie op de Bahama's een zelfportretje schiet. Je hoeft social media maar te openen of de selfies vliegen je om de oren. 

Nog nooit was het zelfportret zo populair als het afgelopen jaar. Maar als het aan Prins Constatijn ligt, komt er snel een einde aan deze populariteit. De Prins vindt dat we niet moeten focussen op onszelf, maar op anderen!

Geobsedeerd door onszelf

De selfie is een doorn in het oog van Prins Constatijn. Hij vindt dat we best wat minder tijd kunnen besteden aan social media en het schieten van zelfportretten. "We zijn geobsedeerd door onszelf", liet de Prins gisteren weten tijdens de uitreiking van het Prins Claus Fonds. 

Hoewel we volgens de Prins vaak denken dat we door het delen van foto's, waaronder de populaire selfies,  betrokken zijn bij elkaars leven, is dit in zijn ogen niet het geval. "Hoe kunnen we anderen begrijpen als we de wereld bekijken door onze krappe, zelfvoldane lenzen?"

Stel je open naar anderen

In plaats daarvan zouden we volgens de Prins de zelfontspanner op onze smartphone eens wat vaker moeten laten voor wat het is. Om ons heen kijken, praten met mensen én niet alleen maar met onszelf bezig zijn. "Stel je zelf eens open naar anderen", aldus het advies van Prins Constatijn. 

Wat vinden jullie hiervan: heeft Prins Constatijn een punt? Zijn jullie ook selfie-moe of mag de trend zich van jullie nog wel voortzetten?
Praat mee!

En, wat vind jij? Laat je horen!