Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Journaliste Sabine Leenhouts
Foto: Eigen beeld
In het nieuws

Sabine blogt
Wat eet jij veel!

journaliste

Sabine Leenhouts

G

“Geeft mijn weegschaal hetzelfde aan als die bij je weegmevrouw?” vraagt mijn vriend. Ik loop net uit de douche en stap naakt op de supersonische glazen weegschaal in zijn badkamer. 77. Het lijkt alsof het in flikkerende neonletters oplicht en er voor het effect ook nog sirenes afgaan. 77 hele kilo’s en dat om 07:30u ‘s ochtends. Gisteren was het nog 76kg en ik heb sinds het weegmoment bij Michelle amper gegeten.

Ik voel me even heel erg naakt, vet en kwetsbaar. Dat gevoel wordt versterkt als hij zegt dat ik inderdaad wel heel veel in mijn mond heb gestopt de laatste tijd. ‘Jahaaa, dat weet ik wel!, schreeuw ik van binnen. ‘Houd je bek!’ Maar ik knik alleen maar en sla de kingsize handdoek om mijn lichaam.

Belachelijke mentale strijd

Ik heb nu een jaar verkering met een man die van nature heel slank is. Met zijn 1 meter 82 en gemiddeld 72 kg is hij best wel mager zelfs. Hij beweegt veel, eet matig maar snoept zich daarentegen wel een ongeluk. Gisteren vertelde hij dat hij een Men’s Health gekocht heeft met allemaal oefeningen en eettips om je buikspieren nog beter in vorm te krijgen. ‘Dat ga ik doen’.

Het intimideert me. Jezus hee, nog strakker, nog fitter. Ik voel me regelmatig een kolos naast hem dus ik word bijna onzeker van het idee dat die blokkenbuik naast me straks nog droger is. Volgens hem compleet onnodig. Hij vindt me er lekker uitzien, maar hij zegt in één adem wel dat ik moet gaan trainen om beter in mijn vel te komen als ik er mee zit. Niets mis mee natuurlijk, maar toch ook niet wat ik wil horen.

Wat is dit toch een belachelijke mentale strijd.

Witte koolhydraten

Ik ben nu een week verder en heb me prima aan het striktere eetpatroon gehouden. Terug naar de crackers voor ontbijt en lunch en ’s avonds een normale maaltijd met niet te vette componenten en wederom geen witte koolhydraten zoals aardappelen, witte rijst of pasta. Maar afgelopen weekend wel een paar glazen wijn en zelfs een glas champagne op maandagochtend toen we Herman de Blijker gingen verrassen met ‘zijn’ VROUW.

Maar het resultaat van een week normaal eten is gelukkig wel zichtbaar op de weegschaal bij Newfysic. Anderhalve kilo er af. 

Lees de vorige aflevering van Sabine's blog hier

En, wat vind jij? Laat je horen!