Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

In het nieuws

Opgebiecht
‘Ik vraag geld voor het kerstdiner bij mij thuis’

Redactie VROUW

E

"Elk jaar geef ik een kerstdiner voor de hele familie en ik vraag iedereen daar rond de 15 euro aan bij te dragen. Ik geef eerlijk toe, ik heb het niet breed en als ik dit zelf allemaal moet bekostigen, kom ik januari niet meer door. Een bijdrage vragen voor het kerstdiner is de ideale oplossing. Maar dit is vorig jaar op een heftige ruzie met mijn schoondochter uitgelopen…"

"Met kerst wil ik dolgraag gezellig met familie zijn. Ik hou van koken, lekker eten en lang tafelen. Voor mij is het een feest als mijn familie bij mij thuis komt voor het kerstdiner. Ik geniet daar echt van. Maar omdat ik niet zoveel te besteden heb, vraag ik van iedereen wat euro’s in te leggen. "

"Nu heeft mijn oudste zoon sinds 1,5 jaar een vriendin en zij moet, net als alle anderen aan tafel, ook meebetalen aan het diner. Ze is hier vorig jaar zo boos om geworden dat ik bijna geen geld meer durf te vragen. Ik vind het ook ontzettend scheef om alleen haar geen geld te vragen, alleen maar omdat zíj er wat van gezegd heeft. Haar niet uitnodigen lijkt me ook geen optie…"

"Ik kan gewoon geen feestelijk menu voor de hele familie bereiden zonder bijdrage en op die manier houdt het voor mij snel op. Tijdens kerst hoor je met familie samen te zijn en dat doe ik op deze manier."

En, wat vind jij? Laat je horen!