Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Ellen Freemont
In het nieuws

Weekmenu
Begin het jaar licht en fris met detoxthee

Redactie VROUW

I

In januari hebben we de buik vol van alle pepernoten, kerstkransjes en oliebollen. Letterlijk. Fijn dus om het nieuwe jaar licht en fris te beginnen, met gezonde sapjes en smoothies.

Detoxthee

Vol met vezels, vitaminen, mineralen en antioxidanten

(2 personen)

  • 1 stukje gemberwortel
  • 10 g gedroogde moerasspirea 
  • 20 g gedroogde hibiscus 
  • 1 l mineraalwater
  • 1 trosje druiven
  • 1 granaatappel
  • 100 g verse ananas
  • 1 snuf vanillepoeder
  • 1 banaan
  • 1 appel
  • sap van 1 citroen 
  • 1 mespunt geraspte citroenschil

1. Bereid de thee: schil en rasp de gember. Doe met moerasspirea en hibiscus in een thee-ei in de theepot. Schenk er kokend water erbij en laat de thee een paar minuten trekken.

2. Rijg de druiven aan houten prikkers.
Haal de pitten uit de granaatappel en doe in kleine schaaltjes.

3. Schil de ananas en snij in kleine blokjes.

4. Strooi het vanillepoeder erover en schep goed om.

5. Bereid kort voor het opdienen de appel-banaan-citroenmoes.

6. Pel de banaan. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Doe de banaan, appel en het citroensap en -rasp in een blender en meng tot een gladde moes.

5. Serveer de detoxthee met druivenspiesjes, granaatappel, stukjes ananas en de fruitmoes ter afsluiting van een detoxmaal of als ontbijt.

BEREIDING 20 minuten


Gerelateerde onderwerpen

En, wat vind jij? Laat je horen!