Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: AFP
In het nieuws

Vind jij dat ook zo sexy,
dat okselhaar?

journaliste

Daphne van Rossum

I

In Japan noemen ze hem 'Superman' en in Rio heeft Kohei Uchimura laten zien waarom. De 27-jarige won goud in het onderdeel turnen meerkamp. Vooral bij het onderdeel 'ringen' en 'brug' konden we veelvuldig een blik werpen op zijn harige oksels. Het maakte de tongen los, hier op de redactie VROUW. Sommige vonden het wel sexy, anderen waren niet zo gecharmeerd van de ongetrimde bos.

Voor vrouwen is het al tientallen jaren mode om te scheren, al lijkt daar steeds vaker een einde aan te komen. Zo laten sterren als Miley Cyrus en Madonna het nog weleens lekker woekeren. Om het bosje onder de oksels een beetje op te fleuren, verft Miley haar haartjes soms zelfs in verschillende kleuren.

"Okselhaar is bij vrouwen al een langer lopende beweging", weet trendwatcher Lieke Lamb. "Het staat voor de echt- en eigenheid van vrouwen."

'Niet fris'

Toch blijkt dat niet alle Nederlandse vrouwen gecharmeerd zijn van deze beharing onder de armen. "Die trend sla ik over. Het lijkt mij niet fris en ik vind het mannelijk", vertelt lezeres Linda. Ook lezeres Rita is er niet over te spreken. "Zelf scheer ik altijd mijn oksels. Ik ken wel vrouwen die okselhaar hebben, maar die ruik je dan ook wel."

Ondanks de kritiek is trendwatcher Lamb ervan overtuigd dat we over een paar jaar allemaal ons okselhaar laten groeien. "Het begint met discussiëren en choqueren, maar over een paar jaar is het okselhaar bij vrouwen volledig geaccepteerd en gaan we het gewoon in het straatbeeld zien."

Okselhaartjes implanteren

Bij mannen is okselhaar nooit echt een punt van discussie geweest. Er zijn er zelfs die nog extra haartjes laten implanteren in hun oksels voor een nog ruigere oksel. Sommige mannen hebben daar duizenden euro’s voor over.

Wat vind jij? Is een man met (veel) okselhaar sexy, of vind jij het fijner als je vent zich scheert? En wat vind je van vrouwen met okselhaar? Praat mee!

En, wat vind jij? Laat je horen!