Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

In het nieuws

Silvina ziet familiefoto's en doet
een schokkende ontdekking...

journalist

Maaike Schaap

D

Dit bericht valt absoluut in de categorie 'Het zal je maar gebeuren'. Want stel je voor dat je nietsvermoedend naar foto’s uit je kindertijd kijkt en dan ineens een bizarre ontdekking doet: je moeder had vlak voor jouw geboorte helemaal geen zwangere buik! 

Het is het verhaal van Silvina Martinez Pintos (31) uit de Argentijnse stad Mar del Plata. Wat als een leuk tijdverdrijf begon, werd gaandeweg minder plezierig. Tijdens het bekijken van oude foto’s zag ze haar moeder met een platte buik, terwijl zij enkele dagen later toch echt zou moeten bevallen van Silvina. Haar moeder was helemaal niet zwanger van haar geweest! 

Biologische moeder

Na een gesprek met haar moeder Susana - haar adoptievader is overleden - deelt Silvina haar verhaal op Facebook. Ze is dus geadopteerd en wil heel graag haar biologische moeder vinden. Ze schrijft: "Hallo. Ik zet deze foto’s op Facebook, omdat ik op zoek ben naar mijn biologische moeder. Ik zou haar dolgraag willen leren kennen."

Facebookpagina van Silvina

Haar verhaal horen

Silvina weet inmiddels dat haar biologische moeder nog maar 16 jaar was toen ze Silvina ter adoptie afstond. Ook weet ze in welk ziekenhuis ze ter wereld kwam, op welk tijdstip dat was en wie de dienstdoende arts was. "Ik wil mijn biologische moeder vínden, niet veroordelen. Ik wil gewoon weten of ik op haar lijk, of ik broers heb. Ik wil haar verhaal horen."

De emotionele boodschap van Silvina raakt bij veel mensen een gevoelige snaar. Het bericht werd al snel duizenden keren gedeeld. En dat stemt Silvina hoopvol. Misschien gaat ze haar biologische moeder wel vinden…


Gerelateerde onderwerpen