Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Chris Zegers
Foto: Hollandse Hoogte
In het nieuws

‘De Mol kan geen
medelijden hebben'

Redactie VROUW

M

MolTalk, vorig jaar voor het eerst op tv, keert terug. Dit keer met oud-deelnemers Chris Zegers en Margriet van der Linden als presentatoren. Zien zij al een potentiële Mol?

Was jij vóór je deelname al een echte Molloot?

Chris: "Ik heb geen televisie, dus ik kijk nauwelijks tv. Nadat ik werd gevraagd in 2015, heb ik wel het seizoen ervoor bekeken en raakte ik redelijk snel in de ban van het programma."
Margriet: "Als ik vrije tijd had, dan zou ik kijken. Je wilt toch het antwoord op die ene vraag weten. Dat is het knappe aan die show. Er staat maar één ding vast: wie de Mol is. Voor de rest kan het alle kanten op."

Wat kunnen we verwachten van MolTalk?

Chris: "In één aflevering gebeurt ontzettend veel. Soms gaat dat te snel voor de kijker. Eigenlijk zit achter alles wat je ziet een diepere betekenis en die proberen wij te ontdekken."
Margriet: "We bespreken aan tafel de aflevering met de deelnemers van de voorgaande seizoenen. We gaan met z’n allen op jacht naar de Mol."

Er gebeurt heel veel bij WIDM. Hoe hou je je hoofd erbij als je er zelf in zit?

Chris: "Je gebruikt al je zintuigen om te overleven. Door de uitdagingen die je samen aangaat, creëer je een band. Toen ik in de laatste afvalronde voor de finale naar huis moest, hebben we met z’n vieren wel tien minuten in elkaars armen staan snikken. Zo fantastisch was het." 
Margriet: "Je beleeft iets met elkaar dat bijna niemand op dat moment weet. Het valt bijna niet uit te leggen hoe dat is."

Wat is dé truc om de finale te halen?

Chris: "Als jij bij de één doet alsof je de Mol bent en bij de ander alsof je dat niet bent, raak je verstrikt in je eigen web. Je moet zo dicht mogelijk bij jezelf blijven, maar toch een bepaalde mystiek hebben."
Margriet: "Als Mol moet je geen medelijden hebben. Je moet heel goed aanvoelen dat het voor het moreel van de groep ook wel goed is dat er af en toe geld voor de pot gewonnen wordt, maar niet te veel. Je moet alles goed in de gaten houden."

Wie tip je als winnaar en wie als Mol?

Chris: "Sanne lijkt mij een heel sterke speler. Zij heeft laten zien dat ze een slimme is in De Slimste Mens. Maar Jeroen deed ook mee en Diederik stond in de finale. Die komen vast ver. Maar de Mol? Ik zou het echt niet weten."
Margriet: "Het zou leuk zijn als een van de vrouwen de Mol is. Ik verdenk Sanne lichtjes, maar dat is nergens op gebaseerd." 

Tekst: Lotte Alyja Millekamp

Gerelateerde onderwerpen