Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Ayesha Spoel
Foto: Dennis van Doorn
In het nieuws

Met of zonder alcohol,
cocktails zijn hot!

redacteur

Esther Derks

H

Het klinkt misschien wat vroeg voor het seizoen, maar deze week is de allereerste Amsterdam Cocktail Week gestart. Bij cocktails denk je aan zon, zee en strand. Maar waarom zou je niet vaker, ook als het 'snertweer' is, een cocktail bestellen in plaats van je -al dan niet alcoholische - drankje? 

Ayesha Spoel (27) shaket al vijf jaar cocktails bij The Butcher en voorspelt dat het cocktaildrinken populairder wordt. "Je hoeft tegenwoordig niet meer de hele avond wodka te knallen, juist cocktails met een laag alcoholgehalte worden steeds vaker besteld. Sommige smaken zelfs alsof er veel alcohol in zit. Zo dronk ik laatst een geheel alcoholvrije cocktail en leek het net alsof ik hem voelde. Maar dat kon natuurlijk niet!"

Zelf maken

"Ook hoor ik vaak dat mensen lekker thuis hun eigen cocktail mixen. Maar pas op! Want de eerste keer dat ik een zelfbedachte cocktail had gemixt werd ik daar behoorlijk ziek van… Om iedereen daarvoor te behoeden heb ik een lekker receptje opgezocht dat je thuis zo kan maken."

Summer Negroni

  • 40 ml Belsazar Rose (dit is een top product, überhaupt los al een aanrader!
  • 20 ml Campari
  • Je kan hem aftoppen met Soda Water (bijv. Fever-Tree)
  • Schenk hem in een rocks glas met ijs
  • Garneer het geheel met een schijfje sinaasappel