Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

OG3NE achter de schermen
Foto: Eigen Beeld
In het nieuws

Stylist van O’G3NE
kent elk naadje van de jurken

Kim Querfurth

H

Het gaat spannend worden vanavond voor de meiden van O’G3NE! Qua zingen, maar ook qua looks. Want wat nou als er koffie over de kleding valt, als er een naad loslaat of er een hak afbreekt?

De stylist van het drietal, Saskia van der Linden, is gelukkig meegereisd naar Kiev en staat standby voor eventuele 'Songfestivalstylingstress'. Zelf getrouwd met zanger Mark Dakriet van Re-Play is ze op alles voorbereid.

Fragiele stoffen

"De kleding is gemaakt van fragiele stoffen en volgeborduurd met zware Swarovskistenen, kralen, glitters en decoraties. De uitstraling op het podium is sensationeel maar de stof kan snel beschadigen." 

"Na het eerste optreden zijn er al de nodige decoraties afgevallen. De boel opfrissen is ook lastig vanwege diezelfde decoraties. Ik spray zodoende alleen met verfrissende spray aan de binnenkant."

Geen zitjurken

"Dit zijn geen ''zitjurken' dus er is na een optreden of persconferentie altijd wel iets los. Daarom ben ik naar Kiev afgereisd met een paar kilo aan stof, kralen, glitters en Swarovskistenen in mijn handtas. Daarmee kan ik met naald en draad razendsnel aan de slag als het nodig is."

"Ik check vlak door het optreden of alles goed zit. En ik help de meiden persoonlijk in hun jurk/pak, want dat moet met beleid gebeuren. Je kunt die op maat gemaakte kleding niet snel dichtritsen of opentrekken. En ophangen van de kleding is ook geen optie, daar is die veel te zwaar voor. Draperen over een stoel of tafel is echt de enige optie."

Eigen Beeld

Dezelfde hakhoogte

De accessoires van de zusjes als finishing touch zijn ook door Saskia uitgezocht. "Keep it simple is mijn credo. Geen opvallende sieraden want dan wordt het teveel kermis. De jurken op zich zijn al een sieraad dus er is niet veel meer nodig."

"Behalve dan eyecatchers als schoenen van Steve Madden, alledrie de paren met dezelfde hakhoogte. Dankzij de open schoentjes lijken de benen gelijk een stuk langer... En ja natuurlijk neem ik altijd reserveparen mee want je weet maar nooit of er een hak afbreekt!"

Kleding als handbagage

De Songfestivalkleding nam Saskia in een kledinghoes mee als handbagage, om vooral geen risico te nemen met het kwijtraken daarvan. "In een koffer proppen vond ik te riskant..." 

"Vooral de tijdsdruk maakt haar werk spannend. Ik herinner me dat een pak van een artiest stuk ging tijdens een optreden. Het zweet stond me in de handen toen ik tijdens een korte pauze de aanpassingen razendsnel deed. En dan is het ook nog eens de kunst om niets aan de artiest te laten merken, want die mag natuurlijk niet in paniek raken..."