Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte / Robin Utrecht
In het nieuws

Oeps! Zij hoorden ongewild
het geslacht van hun ongeboren kindje

Redactie VROUW

G

Gisteren hoorden we hoe Willem Wever-presentatrice Tess Milne per ongeluk achter het geslacht van haar ongeboren kindje kwam. Tess is lang niet de enige die door een kleine misser ongewild al wist of er een meisje of jongen op komst was. VROUW sprak drie vrouwen die hetzelfde overkwam.

Sabine Garbay-Kraan

"Mijn man en ik wilden allebei het geslacht van ons kindje niet weten. We hebben wat extra  moeite moeten doen voor een kindje, dus jongen of meisje: het maakte niet uit. Beiden waren uiteraard welkom.

Ik lag nog geen 5 minuten op de bank bij de 20-weken echo: ‘ze is....’ zei de verloskundige. Ik weet niet eens meer wat ze precies zei, maar het ging duidelijk om een meisje. De verloskundige hield kort in, ze was zich denk ik bewust van haar fout, maar omdat wij niet reageerden ging ze verder met de echo. En sprak verder over ‘het kindje’. Ik heb het er thuis met mijn man over gehad, maar het was hem niet opgevallen.

We kregen een cd mee met beelden van ons kindje. Thuis tuurde ik naar de beelden om te kijken of ik echt een meisje zou krijgen. Ik zocht zelfs op internet op waar ik precies naar moest zoeken bij een meisje, maar ik zag niets. Wat dat betrof kon het net zo goed een jongen zijn, haha. Precies op de uitgerekende datum werd ons meisje geboren."

Sabine Garbay-Kraan met haar dochter

Zillah Evers: 

"Ik was 20 jaar geleden zwanger van een tweeling en kreeg mijn 20-weken echo. Ik zei tegen de gynaecoloog: 'ik wil het niet weten hoor maar zou je nu al kunnen zien was het geslacht is?' 'Ja hoor, het zijn twee meisjes'. Ennnnnn bedankt!"

Zillah Evers met haar twee dochters

Annelies Bobeldijk

"Wij wilden het geslacht niet weten van onze eerste. Bij de 20-weken echo hadden we een arts-assistent in opleiding. Op een gegeven moment zei haar begeleidster tegen haar: ‘Pas je op, want de gender komt in beeld’ (alsof wij niet zouden weten wat ‘gender’ betekent). Als ze niks gezegd had, had ik nooit gesnapt wat ik op dat moment zag. Ik dacht dat het de navelstreng was. Toen ik zei: ‘o, dan denk ik dat ik het gezien heb’ zei ze ook nog heel behulpzaam: ‘Ja, dit was heel duidelijk, dat kan niet missen.’ Nou dat was dus duidelijk. We wisten het nog steeds niet zeker, maar ik had toch heel gek opgekeken als het toch een meisje geworden zou zijn." 

Annelies Bobeldijk met haar zoon

 

Gerelateerde onderwerpen