Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: KRO-NCRV
In het nieuws

Alsnog liefde
voor Diny (79) uit Hotel Romantiek

Dimphy van Miltenburg

T

Tijdens de opnames van het tv-programma Hotel Romantiek sloeg de vonk niet over bij Diny. Maar toen deelneemster Diny (79) en deelnemer Johan (79) na de opnames afspraken, schoot Cupido alsnog raak. Diny: “Ik verbaas me er nog elke dag over dat ik dit nog mag meemaken.”

Diny was zestig jaar samen met haar man toen hij overleed bij een fietsongeluk. “Ik was zeventien jaar bij onze ontmoeting. Als je partner na zoveel jaar ineens wegvalt, is dat heel raar. Dat verandert álles. Ik werd er een beetje depressief van.”

Op avontuur

Diny’s buurvrouw besloot om Diny op te geven voor Hotel Romantiek. In het programma trokken 24 zestigplussers met elkaar naar Zwitserland om op zoek te gaan naar een nieuwe relatie. Diny: “Mijn buurvrouw stelde aan mij voor om mee te doen, maar ik vond het helemaal niets. Maar ze gaf mij toch op en ik werd uitgenodigd om op gesprek te komen voor het programma. Later ontving ik een mail: ‘Gefeliciteerd, we gaan met jou het avontuur aan!’. Ik dacht: ‘welk avontuur?!’." Maar Diny ging toch mee en achteraf is ze daar heel blij mee. “Het was fantastisch, ik ben er echt van opgeknapt.”

 

Liefde op het tweede gezicht

Tijdens de opnames was Diny niet echt bezig met het zoeken van een liefde. “Er kwam zoveel op me af; allemaal vreemde mensen en die camera’s zijn er continu bij. Ik stond er niet voor open. Johan en ik werden door de programmamakers wel vaak aan elkaar gekoppeld met activiteiten. Ik had wel het idee dat de programmamakers ons voor elkaar hadden uitgezocht. Ik vond hem een vriendelijke man, maar we hadden verder niet heel veel contact daar.”

Ook Johan had nog geen oogje op Diny in Zwitserland. “Helemaal niet. Ik vond het een lieve vrouw, maar de enige keer dat we echt contact hebben gehad was met de opdrachten en toen Diny moest huilen toen haar kleindochters een videoboodschap voor haar hadden. Toen heb ik haar hand gepakt.” Twee weken na de opnames besloot Johan om Diny te bellen om iets af te spreken. Johan: “Blijkbaar had ik toch het gevoel dat het contact moest blijven.” Na twee dates was het ‘aan.’

Maatje

Diny: “Ik vind Johan een hele aardige man, heel zorgzaam en we kunnen heel erg lachen met zijn tweeën. Heel fijn dat ik weer een maatje heb en dat er iemand is die om mij geeft. En dat hoop ik nog lang mee te maken.”

Johan kon rekenen op de goedkeuring van Diny's kinderen en kleinkinderen. “Mijn kinderen vinden het prima, die gunnen mij dat. Mijn kleindochters hebben hem natuurlijk wel even kritisch bekeken, maar die zeiden dat ik een goede keuze had gemaakt en dat het een charmante man was. ‘En wat hebben jullie een plezier met elkaar’, zei een kleindochter. Niet dat het mij iets uitmaakt wat zij vinden, ik ben wel oud genoeg om gewoon mijn eigen gang te gaan. Maar het is wel leuk.”

Jurk

Voor de opnames in Zwitserland moest Diny een galajurk meenemen. Die had ze niet, dus besloot ze er één te kopen. In het tv-programma was te zien hoe moeilijk Diny het vond dat ze thuiskwam na het shoppen en niemand had om de jurk te laten zien. "Ik dacht: ik gooi ‘m uit het raam, ik heb geen zin meer. Ik heb met die jurk in mijn hand staan janken, die eenzaamheid valt dan zo over je heen", vertelde ze.

Of ze inmiddels al een nieuwe jurk heeft gekocht om aan Johan te kunnen showen? “Nee’’, zegt ze lachend. “Ik vond het eigenlijk zo gênant dat ik daar stond te huilen op tv met die jurk. Misschien met Kerst, want dan gaan Johan en ik een paar dagen weg.” 

Groepsapp

Dubbeldates met andere koppels uit Hotel Romantiek hebben ze nog niet gehad, maar de hele groep heeft nog intensief contact met elkaar. “We hebben een groepsapp en hebben morgen een reünie met zijn allen. Dat hebben we zelf geïnitieerd, zonder camera’s erbij. En laatst zijn we met de dames een dag naar Utrecht geweest. We hebben een hele warme band en willen dat niet kwijt. Alle deelnemers hebben een ‘rugzakje’ en daar praat je toch makkelijker over met vreemden. En we lachen ook heel veel.”

En Johan en Diny? Die zien elkaar bijna elk weekend.