Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

In het nieuws

Samen lekker(der)
in ons vel

Freelance journaliste

Marielle Wisse

S

Snel de kerstkilo’s verliezen? Het kan! Vanaf 8 januari starten wij met de VROUW Lekker in je vel-challenge van 2018. Onder begeleiding van Sonja Bakker en verschillende andere experts, stomen we je binnen een mum van tijd klaar voor het nieuwe jaar.

Samen staan we sterker en geven we - hopelijk - minder snel toe aan verleidingen. Daarom zijn er dit jaar vier VROUW-journalisten die samen met jou de uitdaging aangaan: Marjolein Hurkmans (52), Monique Daling (44), Merel Schut (31) en ik, Mariëlle Wisse (25).

Stijgende lijn

Allemaal vinden we dat er wel wat kilootjes af mogen. Daar hebben we onze eigen redenen voor. Zo is Monique het beu dat haar gewicht al zo’n drie, vier jaar stijgende is. "Als ik niets verander, dan ben ik straks ineens 10 kilo zwaarder. Dat is natuurlijk niet de bedoeling."

Marjolein ervaart datzelfde probleem: "Het wordt tijd dat ik ophoud mezelf voor de gek te houden. Ik word ieder jaar een beetje dikker. Laat 2018 dan eindelijk eens het jaar worden waarin ik een beetje dúnner word."

Dertigersbuikje

Merel doet mee aan de challenge omdat ze haar 'dertigersbuikje' kwijt wil. Ze is bang dat ze het moeilijk gaat krijgen op vrijdagmiddagborrels en tijdens verjaardagen. "Als ik iets aangeboden krijg, vind ik het lastig om nee te zeggen. Zéker als het om cola en chips gaat."

En zelf ga ik de challenge aan omdat ik gezonder wil worden. Die cijfertjes op de weegschaal zeggen me niet zoveel. Tot kort geleden zag ik het probleem niet eens. Ik ben blij met mijn lichaam en heb niet het gevoel dat het mij op wat voor manier dan ook beperkt. Maar toen ik drie weken terug op de weegschaal ging staan, schrok ik.

Gezonder

Ik wist dat ik te zwaar was, maar dat het zo uit de hand was gelopen, dat wist ik niet. Toen ik daarna mijn BMI uitrekende, wist ik dat het tijd was voor verandering. Ik vind dat ik er leuk uitzie, met of zonder extra kilo’s. Maar zonder is nu eenmaal een stuk gezonder. 

Daarom ga ik - samen met mijn collega’s - hard mijn best doen om gezond aan het nieuwe jaar te beginnen. Doe je mee? Aanmelden kan HIER!