Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

In het nieuws

‘Gordon… waarom ben je niet
getrouwd met jezelf?’

blogger

Patty Harpenau

N

Nee, het is geen wereldnieuws, maar toch zaten we allemaal aan de buis gekluisterd: Gordon zou gaan trouwen, maar met wie? Het leek even spannend. Zou hij kiezen voor zinderende erotische nachten met een Italiaanse minnaar? Of verlangde hij eerder naar een veilige en rustige haven met een te leuke Nederlandse man? We hebben het allemaal kunnen zien: Gordon deed het niet. 

Met de tranen van verloren dromen nam hij afscheid van hun allebei, maar hij vergat iets… 

Hij had met zichzelf kunnen trouwen! 

Sprookje

Hoe logisch was dat geweest, want al zijn vrienden en familie waren feestelijk in het wit gekleed, neergestreken op een locatie die op een sprookje leek en de champagne stond toch al wachtend koel en klaar.

Er was helaas geen feestje te vieren en het leek even alsof iedereen voor niets was gekomen, anders dan het moment suprême met het loslaten van een wolk witte vlinders. 

Liefdesring

Hoe mooi en dierbaar de vlindergedachte aan zijn overleden moeder ook was… Het zou zo stoer zijn geweest als hij de liefdesring om zijn ringvinger had geschoven en vriend en vijand had verrast met de belofte van eeuwige trouw aan zichzelf. 

Waarom ook niet? Liefde begint immers bij jezelf, je leeft het leven altijd vanaf de eerste tot de laatste dag met niemand anders dan jezelf.

Daarnaast is niet iedereen geschikt om alle dagen permanent te delen met een ander en wat is er eigenlijk mis mee om met jezelf te trouwen? Het is de belangrijkste keuze die je ooit kunt maken. 

Het moment

Ik hield gespannen de adem in toen ik de twee potentiële echtgenoten hun hoop en hart zag verliezen en fluisterde ik: ‘Toe nou.. doe het nou Gordon, ja dit is het moment! 

Hoe bijzonder is het als je de belofte van liefde doet aan aan jezelf. Vooruit kom nou… het levert je het meest magische moment van je leven op.’

Is het vreemd om te trouwen met jezelf? Ik vind van niet. Wie je ook trouwt, waar je ook van houdt, het begint immers altijd met jezelf. En vergis ik mij of probeerde Gordon dit eigenlijk ook te vertellen? 

Echte tranen

Natuurlijk zijn er stemmen die vast vinden dat het programma doorgestoken kaart is. Maar wat we ook vinden, geënsceneerd of fantastisch geacteerd, we hebben het allemaal kunnen zien: echte tranen jokken niet en een hart kan niet liegen.

We zagen allemaal een toekomstige man, vader van een blij vlindermeisje, die zo oprecht leek dat het onzinnig is om hem te betichten van een acteertalent dat een Oscar verdient. Hij maakte het programma geloofwaardig.  

Zoektocht naar zichzelf

Eerlijk gezegd Gordon ook. Alhoewel hij gepokt en gemazeld is, zag ik zijn strijd en zijn wanhoop. Hij moest kiezen… tussen een ondeugende sexy vent en een lieve, rustige man op een bakfiets - en koos hij uiteindeljk voor zichzelf. 

Ben ik nu echt zo naïef als ik denk dat dit geen vooropgezet plan was? 

Ik hoopte nog zo dat de brave man zou winnen, maar nee, hij had vermoedelijk later het loodje gelegd, want Gordon is wie hij is… een man die te getalenteerd is voor één mens. 

Hij heeft wellicht al die tijd zichzelf gezocht, maar een tweede van hem is er niet. 

Daad van liefde

De gasten zijn al lang weer thuis, maar zou de ring er nog zijn? Vast wel… Als ik de programmamaker was geweest, had ik de trouwerij door laten gaan en hadden we voor het eerst in een uitzending kunnen zien hoe iemand oprecht de keuze maakte om met zichzelf te trouwen. 

En voor wie dit een idioot idee vindt: er zijn heel veel mensen die dit hebben gedaan. Als een daad van liefde aan zichzelf, omdat je pas echt met een ander kunt trouwen als je het leuk hebt met jezelf.