Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Jennifer Delano: eigen beeld
Foto: Jennifer Delano: eigen beeld
In het nieuws

Jennifer maakte honderden borstvoedingsselfies:
Ik heb het museum gebeld

Maura Oude Avenhuis

J

Jennifer Delano is moeder van een dochter die ze de eerste 15 maanden borstvoeding gaf. Daarvan maakte ze dagelijks een borstvoedingsselfie. Jennifer: "Er is niks mooier dan een baby die bij mama aan de borst ligt."

"Ik heb er een aantal met een fotocamera gemaakt, maar de meeste gewoon met mijn iPhone. Je ziet mij niet, maar haar tevreden gezichtje wel."

Paar honderd foto's

Dankzij de foto's zie je hoe Jennifers dochter zich ontwikkelt van baby naar dreumes. "Je ziet haar groeien op de foto's. Borstvoeding geven is mooi en gezond voor de baby. Je ziet aan haar lieve hoofdje dat ze gelukkig is terwijl ze bij mij drinkt.

Ik heb een paar honderd foto’s en die wil ik graag delen. Als mensen mijn foto’s zien is de kans groter dat zij ook borstvoeding gaan geven, want zien is doen. En het zijn geen aanstootgevende 'Oh je ziet een tepel'- foto’s."

Fotomuseum

Jennifer belde het fotomuseum in Den Haag. "Het is een plek waar ze met regelmaat creatieve fototentoonstellingen hebben. Hier moet ik zijn, dacht ik, maar dat bleek niet het geval."

Als Jennifer uitlegt om wat voor foto’s het gaat, haakt de meneer van het fotomuseum al af. "Hij zei dat het daar absoluut niet mogelijk was en dat de foto’s aanstootgevend zouden zijn. Maar hij heeft nog geen foto gezien!"

Tips

Jennifer geeft niet op. "Ik heb een oproep geplaatst op Facebook en daar hebben mensen al met tips gereageerd. Ik blijf erbij dat het goed is om de beelden te delen, dus ik ga zeker wat met die tips doen. Ik heb alle foto’s zelf gemaakt, maar ik moet de mooiste nog wel selecteren. Daarmee zou ik wel een hele wand willen vullen, maar dat is natuurlijk in overleg."

Gerelateerde onderwerpen