Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Beeld Netflix
In het nieuws

Vrouw tipt:
series om te verslinden

Evy Brans

I

In deze grijze periode willen we allemaal niets liever dan met een dekentje op de bank kruipen. En daar hoort natuurlijk ook wat kijkvoer bij. Daarom hierbij een lijstje series die, als het aan de VROUW-redactie ligt, door iedereen gezien moeten worden! 

Van thriller tot Nederlandse drama-serie, van recent tot een must om terug te kijken. En zelfs enkele tips voor series die je ook best met je vriend kunt kijken!

Leuke vader

Dimphy: “De serie Een huis vol over gezinnen met veel kinderen volg ik al jaren. Dit jaar zijn er twee nieuwe families. Vol bewondering kijk ik naar alleenstaande vader Jay (33) - die man moet toch honderden liefdesbrieven hebben ontvangen inmiddels - en ik kan mij heerlijk ergeren aan de continue chaos bij de Limburgse familie Buddenbruck.”

Thriller

Maura: “Ik kijk eigenlijk nooit series, maar ik zag The Sinner op Facebook voorbijkomen en daar werd gezegd dat bijna niemand de serie kon kijken. Ik zag dat als een uitdaging, ik houd van thrillers en enge films. Ik begon er op zaterdag aan en die maandag daarna zag ik de laatste aflevering. Ik zat er meteen in, na de eerste aflevering wil je al weten hoe het afloopt.”

Niet de doelgroep

Marjolein de Jong: “Ik ben met mijn vijfentwintig jaar misschien niet helemaal de doelgroep van Omroep Max, maar ik kijk het liefst naar Het geheime leven van Hendrik Groen. Heerlijk herkenbare taferelen in een bejaardentehuis in Amsterdam-Noord: van de verontwaardiging wanneer de koffie een paar minuten te laat is, het geklaag om alles en niets, tot het hilarische kattenkwaad van enkele senioren. Zo wil ik mijn oude dag ook wel slijten.”

Omroep Max

Gespreksvoer

Marijke: “Mijn dochter tipte me de serie Black Mirror en die tip geef ik graag door. Ik heb pas één aflevering gezien, maar mijn dochter is groot fan. De serie speelt zich af in de toekomst en is heel realistisch. Je kunt je echt voorstellen dat dit over een paar jaar gewoon gebeurt. Daarnaast zijn de onderwerpen die de serie behandelt voer voor goede gesprekken. Mijn dochter raakt er niet over uitgepraat.”

Een beetje huilen

Marjolein Hurkmans: “Anne with an E”, ik moet elke aflevering wel weer een klein beetje huilen. Dit is echt een serie voor als je man niet thuis is, want die vindt er waarschijnlijk niks aan. La Mante vind ik ook heel goed. Dat is een heel spannende serie over een seriemoordenares. Goed geacteerd, een beetje crime noir-achtig. Met mijn man samen kijk ik Thirteen, een detective-serie van de BBC. En als we dan toch bezig zijn, ook nog een van Nederlandse bodem: Soof. Ik heb alle afleveringen al gezien en ik moet zeggen: blijf kijken tot het einde, want dat is zeer verrassend!”

Plooirok

Daphne: “Ik ben zo’n fan van Elizabeth uit The Crown dat ik me steeds meer ga kleden zoals deze ‘royal’, compleet met de tuttige plooirok, twintset. Nog op het verlanglijstje: de parelketting. Ik smul dan ook van de belevenissen van het Britse koningshuis. De serie biedt in mijn beleving een uniek kijkje achter de schermen.

Nooit geweten dat Philip zo’n womannizer was en de man van Margaret een biseksuele alleseter. Regelmatig zitten mijn vriend en ik hand in hand samen te genieten van de spectaculaire beelden. Inderdaad: ook leuk om met je partner samen te kijken! Iets wat we ook samen kijken, is Mad Men. We hebben het weer helemaal ontdekt en ook deze serie heeft effect op mijn kleding en interieur, merk ik. De eerste Mad Men-lamp heeft alweer zijn intrede gedaan.”

Netflix