Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte/dpa Picture-Alliance GmbH
In het nieuws

'Mijn ontmoeting
met Mr. Grey'

journalist

Maaike Schaap

F

Fifty Shades Freed, de nieuwe film in de Fifty Shades-reeks, draait vanaf deze week in de bioscopen. Door alle nieuwsberichten rondom de film en de trailer denkt verslaggever Maaike weer terug aan het moment waarop ze tegenover - onder andere - hoofdrolspeler Jamie Dornan (35) zat. "Ik was blóédnerveus!"

Zelf had ik niet zoveel met de Vijftig Tinten Grijs-trilogie. Ik lees liever een spannende thriller dan een verhaal waarbij er bijna op elke pagina een seksscène in vol ornaat beschreven wordt. Aan de hype rond de eerste bioscoopfilm had ik dan ook niet meegedaan.

Jamie

Maar op het moment waarop ik gevraagd werd om naar Los Angeles te vliegen voor een interview met hoofdrolspelers Jamie Dornan en Dakota Johnson antwoordde ik toch direct 'Ja!'. Want het klonk gewoon ontzettend gaaf: een interview met Jamie eh... Ik tikte zijn naam in op Google en begreep meteen waarom hij voor deze films gecast was. Wat een knappe man! 

De daaropvolgende dagen dompelde ik mij alsnog onder in Vijftig Tinten Grijs. Ik keek de eerste film, las in een recordtempo de boeken en keek op YouTube naar interviews van de sterren. Op de dag van de interviews, wist ik zo’n beetje alles wat er (publiekelijk) over hen te weten viel.

Klotsende oksels

Op het moment waarop ik werd opgehaald om met een busje naar de interviewlocatie te gaan, was ik stiknerveus. Het feit dat het buiten ruim 37 graden was, hielp ook niet echt. Rode wangen van de zenuwen, klotsende oksels en klamme handjes die ik maar aan mijn rok bleef afvegen. In mijn hoofd probeerde ik mezelf tot kalmte manen: 'Je kunt dit. Ademhalen. Je kunt dit.'

Daarbij maakte ik mij zorgen; van collega’s had ik horrorverhalen gehoord over acteurs met ongeïnteresseerd divagedrag. Wat als deze twee zo zouden zijn en hun kaken op elkaar zouden houden? Wat als ik deze grote opdracht zou verpesten?

Nummer 40

Eenmaal bij de filmstudio’s hoorde ik dat ik journalist nummer 40 was. De allerlaatste van de dag… Meteen zonk de moed mij in de schoenen. Ze hadden dus al 39 keer hun verhaal gedaan en dan kwam ik nog aankakken.

Ik kletste wat met de anderen, keek mijn vragen nog een keer na en werkte mijn make-up nog een keer bij toen ik gevraagd werd om mee te komen. In de ruimte hoorde ik het afrondende gesprek van journalist nummer 39 met Jamie Dornan. Mijn adem stokte in mijn keel, ik was bijna aan de beurt!

Gesmolten

Ik glimlachte bij het horen van zijn sexy, Ierse accent. De spanning in mijn buik maakte plaats voor vlinders. Weer herhaalde ik mijn mantra: 'Rustig blijven. Het komt goed. Je kunt dit.' Ik werd gewenkt om bij hem te komen. Mijn hartslag schoot weer als een bezetene omhoog.

Mijn mondhoeken trokken omhoog in een zenuwachtige grijns en toen zat ik ineens tegenover hém: De Mr. Grey. De man die zo’n beetje iedere vrouw kan laten smelten met zijn stem, zijn twinkelende ogen... Een van die gesmolten vrouwen? Dat was ikzelf.

Een fijn gesprek

De mantra in mijn hoofd werd harder: 'JE KUNT DIT. BLIJF PROFESSIONEEL!' en ik gaf hem een hand. Terwijl ik tegenover hem ging zitten, legde ik rustig uit dat dit mijn eerste, grote interview in het buitenland was en dat ik best wel zenuwachtig was.

Jamie lachte mij vriendelijk toe. "Neem je tijd. Het komt vast goed!" zei hij bemoedigend en we gingen van start. De eerste twee vragen kwamen er bibberend uit. Daarna viel alle spanning van mij af. Het interview was geen vragenvuur, maar juist een fijn gesprek.

Gek op golf

Het voelde een beetje alsof ik met iemand zat te praten die ik al langer kende. Op het moment waarop ik Jamie naar zijn guilty pleasures vroeg, begon hij te vertellen hoe leuk hij golf wel niet vond. Hij zag mijn gezicht en schoot in de lach.

"Ik kan zien dat je het niet met me eens bent", zei hij. Zonder erover na te denken reageerde ik plagend dat het in Nederland vooral iets voor oude mensen is. Hij lachte weer en mijn wangen kleurden rood van schaamte; hoor je je interviewkandidaat wel te plagen?

Maaike Schaap

Knuffel

De twintig minuten vlogen voorbij. Aan het einde van het gesprek vond ik het jammer dat de tijd al om was. Wat een ontzettende fijne vent. Heel sympathiek, grappig en intelligent. Vol goede moed ging ik daarna naar Dakota Johnson, die een stuk minder sympathiek bleek te zijn. Ze gaf zo kort mogelijk antwoord en was behoorlijk afwezig. Ik deed mijn best er zoveel mogelijk uit te halen en ging daarna terug naar de PR-meiden.

Eén van de meiden hield mij tegen vlak voordat ik in het busje stapte. "Weet je wat Jamie over jou zei?" Ik schudde nieuwsgierig mijn hoofd. "Dat hij vond dat je het zó goed had gedaan voor een eerste keer en dat hij je het liefst een knuffel had willen geven." 

Mijn grijns kon niet groter op dat moment. Tegelijkertijd baalde ik een heel klein beetje. Een knuffel van hem? Daar had ik geen 'Nee' op gezegd. In plaats daarvan heb ik onze selfie lekker op mijn nachtkastje gezet…