Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Sabrina en Jan
Foto: Eigen foto Sabrina en Jan
In het nieuws

Dit zijn de 5 best gelezen verhalen
van deze week

Redactie VROUW

D

Dit zijn de vijf best gelezen verhalen van VROUW deze week.

Dinands hart begon weer te kloppen 

Anouk Reijnen (34) vertelt aan VROUW het bijzondere verhaal van haar zoontje Dinand. 

Het had niet veel gescheeld of hij was er niet meer geweest. Tien jaar geleden kwam Dinand na een openhartoperatie niet meer bij. Maar de dag waarop de beademingsmachines zouden worden uitgezet, begon zijn hartje weer te kloppen. 

Eigen foto

Anouk: “De medici vertelden dat we beter alvast een begrafenisondernemer konden bellen, want de kans dat zijn hartje het weer zou gaan doen was minimaal. Een onwerkelijke boodschap, die ik gewoonweg niet bevatte. De artsen besloten hem twaalf dagen de kans te geven, de gebruikelijke procedure bij zuigelingen.

Die twaalf dagen zijn één grote waas. Ik voelde me zó wanhopig, zó machteloos. Er was helemaal niets dat ik kon doen. Je denkt: ‘We beginnen aan kinderen, gooien de pil weg en krijgen een gezond kindje’, maar dat is dus allesbehalve vanzelfsprekend.”

Het hele verhaal van Anouk lees je hier

23 jaar leeftijdsverschil 

Sabrina Camfferman (35) en haar Jan (58) schelen 23 jaar. Ze zijn 11 jaar getrouwd en dolgelukkig samen. Sabrina vertelt in VROUW over haar huwelijk, het leeftijdsverschil en alle vooroordelen. 

“In het begin hadden mensen weleens moeite met het leeftijdsverschil, dan zeiden ze dat we het nog geen jaar met elkaar zouden uithouden. Gelukkig horen we dat nooit meer. We zijn een hecht team, hebben zoveel met elkaar meegemaakt.

Zo wilden we graag kinderen, maar zijn we nu twee miskramen verder. Dat heeft ons heel dicht bij elkaar gebracht. Net als de dood van mijn lieve zus Marjolein. Ze is gestorven toen ze 35 was, aan een zeldzame longziekte.

Ze was mijn alles en ze was dol op Jan, die ze liefdevol Janneman noemde. Door haar dood weet ik ook dat het niet om leeftijd gaat. Het kan zomaar ‘boem’ afgelopen zijn. Ik kan morgen ook dood neervallen.”

Lees het hele verhaal van Sabrina en Jan hier

Mislukte ooglidcorrectie 

Tine (66) heeft spijt als haren op haar hoofd van haar mislukte ooglidcorrectie. Ze vertelde VROUW over deze heftige ingreep, waarbij de cosmetisch arts te veel ooglid weghaalde.

Een paar dagen na de ooglidcorrectie ging Tine terug naar de praktijk om de hechtingen eruit te laten halen, maar bij aankomst bleek dat de artsen nog niet terug waren van vakantie. “Stond ik daar, met pijn en droge ogen en je kunt geen kant op. Er was wel een doktersassistente aanwezig en zij heeft de hechtingen er toen maar uitgehaald.”

Pas daarna bleek dat het écht goed mis was. “De volgende ochtend werd ik wakker en mijn ogen deden zo’n pijn. Ik belde in paniek mijn opticien of hij er alsjeblieft naar wilde kijken. Hij schrok zich rot en stuurde me met spoed naar het OMC (Oogheelkundig Medisch Centrum, red.).”

Het hele verhaal van Tine lees je hier

Wereld Autisme Dag 

Chantal Rijsbergen (45) weet pas sinds kort dat ze autistisch is. Ze leert er steeds beter mee omgaan en vertelde haar verhaal aan VROUW. 

“Er was enerzijds opluchting, anderzijds verdriet. Je gaat ineens door een heftige periode waarin alles duidelijk wordt. Ik begreep nu waarom ik altijd zo moe was, soms echt even alleen moet zijn en waarom ik in grote groepen nooit een gesprek kan volgen. Je gaat nadenken over dingen die je anders had kunnen doen.”

Lees het verhaal van Chantal hier

Opgebiecht 

Deze week biechtte een lezeres op dat haar man vreemdging tijdens de zwangerschap. “Als hij zogenaamd naar Frankrijk ging, dan ging hij in werkelijkheid naar haar flatje. Ik was er kotsmisselijk van en voelde me zo verraden. Wat kon ik? Ik moest binnen een maand bevallen! Uiteindelijk heeft hij de bevalling nog meegemaakt, maar pakte niet lang daarna zijn biezen en trok bij Laura in. Een soort van (veel!!!) jongere versie van mezelf."

Lees het hele verhaal hier